Buna seara, doresc sa ma racordez la sistemul de distributie al gazelor naturale conform ordinului ANRE 178/2020 insa nici un distribuitor din regiunea mea nu este de acord sa respecte acest ordin practicand in continuare tarifele vechi pentru lucrarile de racordare - bransare, tarife ce se platesc in conturile firmei lor. Cererea mea a fost depusa acum 5 zile in urma, am platit costurile aferentei analizelor dar ei imi comunica ca trebuie sa suport toate costurile lucrarilor chiar daca sunt la o distanta sub 2000m de conducta de gaz intr-o zona unde vecinii au gaz necesitand doar o conducta de aprox. 200 metri lungime. I-am contactat telefonic si mi-au zis in prima faza ca nu stiu nimic de acest ordin iar cand am insistat mi-au zis ca este prea nou si abia lunile viitoare poate se va pune in practica deoarece nu a fost publicat in Monitorul Oficial sau ca nu sunt prevazute norme clare in acel ordin. Mie m-i se pare o minciuna si din acest motiv va cer voua sfatul plus ca nu stiu cum sa procedez.
Semnalati ANRE si OPC, angajati un avocat si inregistrati o plangere pe administrativ la registratura judecatoriei de care apartineti, recuperati-va taxa inapoi.
Ordinul nr. 178/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 942 din 14 octombrie 2020 si este in vigoare de la 14 octombrie 2020