avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Acum 2 ani o ruda de a mea a întreținut\\
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Acum 2 ani o ruda de a mea a întreținut

Buna ziua! Acum 2 ani o ruda de a mea a întreținut" relații comerciale" cu o persoană și anume îi aducea bijuterii din aur d afară iar ruda mea le cumpăra le dădea mai departe ce făcea ea.. plătindui fara chitanță sau transfer bancar ceva ,in schimb când primea bijuteriile doamna cu bijuteriile a făcut o chitanță de mana.
La un moment dat nu s-au mai înțeles și a rămâne s ii de-a ruda mea o diferență de bănuți ,sunndui că îi dă în rate,doamna nu a acceptat și a dat-o in judecata pe ruda mea cerând inclusiv banii pe care aceasta ia dat deja.
Întrebarea mea este ce valoare are chitanță de mana in instanta și ce cum se poate apăra ruda mea daca ea nu are nici o dovadă că ia dat bani,având în vedere că nu a făcut nici o chitanță nu transfer bancar ii dădea în mână.va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:39, 17 Octombrie 2020
plătindui fara chitanță

sa fie sanatos, femeia are dovada ca are de primit bani, ruda dvs nu are ca i-a dat si nu are cum dovedi ca i-a dat.
poate are martori..
Înțeleg problema este că chitanță făcută de mana a fost completata ștearsă iar ,nu întrunește toate condițiile este scrisa de acea persoana nu de ruda mea ..ruda mea nu că nu îi dă banii numai că nu poate sa plătească ceea ce a plătit deja .nu are martori doar niste mesaje in care se vede clar că ia dat banii.

gi-jane2 a scris:

plătindui fara chitanță

sa fie sanatos, femeia are dovada ca are de primit bani, ruda dvs nu are ca i-a dat si nu are cum dovedi ca i-a dat.
poate are martori..

doar niste mesaje in care se vede clar

sa se foloseasca de ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! prietena mea a colaborat cu o doamna in sensul că ... GabryElla31 GabryElla31 Buna seara! Prietena mea a colaborat cu o doamna in sensul că aceea doamna îi dădea anumite bijuterii sa i le vândă, prietena mea dandui bani imediat ce ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana intocmita de creditor asanacheromel asanacheromel Va rog sa ma ajutati cu o lamurire : daca am incheiat o chitanta de mana pentru un imprumut , eu fiind cel care dau banii , eu am redactat in totalitate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos ... Hoffaramirtpm Hoffaramirtpm Buna ziua! Am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos link cu formatul) si am imprumutat o suma de bani cash. Doresc sa returnez inapoi banii tot ... (vezi toată discuția)