avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Avem restantieri la intretinere care nu au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Avem restantieri la intretinere care nu au platit ...

Buna ziua,
Avem restantieri la intretinere care nu au platit in ultimele 14 luni.
Ceilalti locatari dintre care sunt multi pensionari subventioneaza consumurile lor de apa admin, intretinere scara etc.
Ce putem face ?
Ni s-a spus ca nu avem sanse de casting daca ii chemam in judecata, data find situatia pandemiei.
Multumim
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Gcerchia, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:00, 26 Octombrie 2020
Buna ziua.
De ce sa nu aveti sanse?
Cititi legea 196/2018 si faceti demersurile pentru a pune ipoteca pe apartamentele respective.
Apoi discutati cu un avocat si mergeti in instanta.
Daca nu au venituri... se descurca... sau se ajunge la vanzarea apartamentelor...

Este adavarat ca s-ar putea sa dureze mai mult procesul dar asta nu inseamna ca nu aveti sanse sa recuperati datoriile.
Ionut.ion, utilizator
Tocmai s-a incheiat un proces impotriva unui restantier! A pierdut, evident.
Dati-i in judecata.Sa cereti sa plateasca si cheltuielile de judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul primit de dvs a fost probabil de la un milițian tanar pensionar sau de la un "jurist" cu studii la ff.Aveti toate sansele,discutati cu un av si începeți demersurile care oricum.dureaza destul.Succes.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ni s-a spus ca nu avem sanse de casting daca ii chemam in judecata, data find situatia pandemiei.

Raspuns total eronat
Asociatia de proprietari detine obligatia legala ,ca in cazul in care proprietarii nu isi achita in termenul stabilit obligatiile lunare de intretinere,pentru recuperarea acestora sa desfasoare procedura in instanta de judecata,unde daca interesele asociatiei de proprietari sunt reprezentate si aparate de persoana specializata care stapaneste procedura poate sustine interesul asociatiei de proprietari si poate determina instanta de judecata sa dispuna hotarare in 2 sau 3 termene
Ceilalti locatari dintre care sunt multi pensionari subventioneaza consumurile lor de apa admin, intretinere scara etc.

Este o practica care nu are temei legal
Administartorul de imobil ca angajat al asociatiei de proprietari beneficiaza pentru serviciul prestat in folosu asociatieid e proprietari de indemnizatie lunara
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia locatarilor de a acoperii costurile lunare de intretinere pentru administratorul de imobil
N-are nici o legătură pandemia.veti castiga iar datoriile se pot achita din exrcutarea apartamentului.

Alte discuții în legătură

Contract de administrare asociație de proprietari. ce se poate face dacă firma nu face niciun demers pentru recuperarea restanțelor locatarilor? stela chelner stela chelner Buna ziua Asociatia de proprietari a blocului are contract de administrare cu o firma pentru calculul chletuielilor de intretinere . In ultimi doi ani s-au ... (vezi toată discuția)
Problemă părți comune la bloc Nicom13 Nicom13 Tocmai ce am fost inundați cu apa in apartament, venită de pe scurgerea blocului. Vecina de sus spăla hainele la masina de spălat iar scurgerea, cel mai ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment bună ziua! tocmai ce am vândut un apartament și aș vrea să ... magda1612 magda1612 Bună ziua! Tocmai ce am vândut un apartament și aș vrea să cer restituirea fondului de rulment. Când am adus vorba, administratorul mi-a zis că ... (vezi toată discuția)