avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort Japonia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort Japonia

Buna ziua,

Doresc sa va cer parerea in lagatura cu urmatoarea situatie:
Am fost casatorita in Japonia cu un cetatean japonez de care am divortat ulterior, de comun acord. Casatoria am inregistrat-o si in Romania.
Dupa incheierea divortului in Japonia, am primit toate actele necesare de la sot, apostilate, pe care le-am tradus si le-am dat avocatului pentru inceperea procedurii de recunoastere a divortului in Romania. Cei de la judecatorie mi-au recunoscut declaratia de divort pe teritoriul Romaniei si i-au trimis fostului sot o scrisoare in care i s-a comunicat sentinta civila. Avocatul mi-a spus ca trebuie sa se intoarca o dovada a comunicarii sentintei, si anume un cartonas rosu. Care nu s-a intors, probabil s-a pierdut pe drum.

Acum cei de la judecatorie imi cer o adresa de mail a fostului sot in care sa i se comunice sentinta. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? Ce se va intampla in cazul in care sotul nu va raspunde la acel mail? Din cate am inteles nu pot sa fiu adaugata in CC in mailul care urmeaza sa ii fie trimis sotului. Ceea ce e problematic pentru ca nu o sa stiu cand i se va trimite respectivul mail sotului.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
elaaldea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:42, 19 Octombrie 2020
Daca aveti avocat va rezolva el.
Avocatii specializați în cauze de familie cunosc foarte bine cum sa rezolve aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea numelui unuia dintre fostii soti la cadastru, divort in usa nerecunoscut inca in romania JoAnn JoAnn Multumesc anticipat pt raspuns! Am fost casatorita in Romania si am divortat in USA. Conform hotaririi judecatoresti din USA, casa parintilor mei din Romania ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa recunosc divortul din sua in romania? JoAnn JoAnn Multumesc anticipat pt raspuns! Am fost casatorita in Romania si am divortat in USA. Conform hotaririi judecatoresti din USA, casa parintilor mei din Romania ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom tajimagina tajimagina Buna ziua . In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom) 2010 -am născut un băietel 2011-am cumparat 2 ... (vezi toată discuția)