avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj

sint casatorita de 7 ani si am un copil major dar din prima mea casatorie.sotul meu nu mai munceste din luna august si a plecat de acasa casa tinind-o eu singura. vreau sa divortez si sa fac partaj.casa e cumparata din banii mei si toata mobila.sotul meu vine acasa cite o luna si apoi pleaca iar. nu contribuie cu nimic la cheltuieli.ultima data cind a venit acasa m-a dat cu capul de gresie si mi-a spart gura.pot scoate certificat medico legal?ce sanse am sa cistig casa?sau sa imi pot lua o casa unde sa locuiesc cu copilul care este si cu handicap accentuat?multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:55, 23 Decembrie 2009
buna ziua.
certificatul medico-legal se scoate imediat, nu trebuie lasat sa treaca o perioada prea mare de timp.
va este util in a demonstra violenta sotului dvs.
instanta competenta pt. divort este judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
avand si un copil minor se va dispune efectuarea anchetei sociale.
Bineinteles ca va puteti scoate certificat medico-legal, iar in fct. si de alte probe (inclusiv marturia copilului dvs. major), ii puteti face o plangere la politie pentru infractiunea de lovire sau alte violente (art.180 alin.1 C.pen.).
Puteti introduce o cerere de divort in instanta prin care sa cereti si interdictia accesului sotului in locuinta, mai ales daca acea locuinta este cumparata de dvs. anterior casatoriei cu el. In acest caz, (pe care trebuie sa-l puteti proba cu inscrisuri) bunul va apartine exclusiv dvs., iar sotul nu poate avea decat un posibil drept de creanta asupra eventualelor sume investite in imbunatatirea locuintei.(pe care va trebui sa le probeze).
Va sfatuiesc sa faceti plangere la politie ori de cate ori vine si este violent (sunind si la 112), iar aceste constatari ale politiei (prin procesele verbale incheiate) sa le solicitati ca probe in instanta pentru interzicerea accesului in locuinta. Daca locuinta este numai a dvs. puteti cere si evacuarea acestuia.
Va sfatuiesc sa consultati si un avocat din localitatea dvs. care sa poata fi solicitat in timp util atunci cand aveti nevoie si sa va sfatuiasca dupa ce ia cunostinta cat mai detaliat de toate aspectele concrete ale cazului dvs.
Cu intelegere,
Formulati actiune de divort si partaj.Aveti nevoie de avocat( mai ales pentru partaj)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor cu privire la divort mary23 mary23 sunt casatorita de 3 ani , avem impreuna un baietel de 3 anisori , sotul meu este foarte violent ,vorbeste urat cu mine de fata cu copilul ,nu am mai suportat ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)