avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am o nelamurire legala. Am beneficiat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am o nelamurire legala. Am beneficiat de indemnizatia ...

Buna ziua, am o nelamurire legala. Am beneficiat de indemnizatia de ajutor de somaj pt pfa pe perioada starii de urgenta/alerta. Pe lunile august-septembrie(domeniul meu s+a reluat la 25 septembrie) am facut contestatie si mi-au fost virati banii. Alti colegi de-ai mei au depus contestatii insa nu au primit banii si cand suna la ajpis li se transmite ca nimeni nu o sa primeasca si cei care au primit o sa trebuiasca sa restituie banii.
Acum vin si va întreb pe voi, cum vine asta, daca cererea mea a fost acceptata de catre institutia dansilor si mi-au virat banii(eu nu am alt venit decat acel pfa), cum sa imi i-a banii inapoi?
Ce se întâmplă daca eu am avut nevoie de acei bani pentru traiul zilnic si in contul bancar al firmei am doar o mica parte din bani?
Instintarea de a da banii înapoi, trebuie sa aiba un termen, nu?
Pot sa atac in instanta daca primesc Instintarea de a returna banii(legea nu stipuleaza ca, codul meu caen nu mai primește, plus am hartie de la anaf pe 2020 in care si contributia la sanatate e pe pfa la acel minim)?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2020
him19, utilizator
Cel mai recent răspuns: him19 , utilizator 14:26, 20 Octombrie 2020
Dupa verificarea amanuntita a dosarului , daca se constata ca nu trebuia sa primiti , atunci vi se va solicita restituirea sumei primite.

Da, puteti ataca in instanta decizia de restituire.
Cornel Vasile a scris:

Dupa verificarea amanuntita a dosarului , daca se constata ca nu trebuia sa primiti , atunci vi se va solicita restituirea sumei primite.

Da, puteti ataca in instanta decizia de restituire.

Va multumesc pentru răspuns insa ce se întâmplă daca la momentul in care mi se cere restituirea sumei, eu nu o mai am in cont? Bănuiesc ca in termen de cateva luni trebuie sa restitui banii, deoarece nu cred ca dansii pot avea acces la contul bancar al firmei mele, nu?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2020
him19, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit 2013? ioanaolaru ioanaolaru Buna ziua! Am doua nelamuriri: m-am inregistrat ca PFA anul acesta insa nu am inregistrat venituri, in schimb am dorit sa imi platesc contributiile la pensie ... (vezi toată discuția)
Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Virament bancar greșit Horia96 Horia96 Buna ziua, Am o intrebare legata de un virament bancar efectual intr-un cont gresit. Acum 3 zile, ma trezesc cu un telefon de la o doamna care s-a prezentat a ... (vezi toată discuția)