avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Vin cu următoarele întrebări : ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Vin cu următoarele întrebări : 1.administratorul ...

Bună ziua!
Vin cu următoarele întrebări :
1.administratorul blocului face diferența între cei adăugați la întreținere,(mai puține persoane decât sunt în acea locuință) ce este de făcut?
2.am un schimb de mesaje, în care administratorul recunoaște ca se fura curent, fiind și restant cu factura, dar spune că nu are ce sa facă, in acest caz ce as putea face eu ca locatar?
3.mereu apar restanta la întreținere deșii plătesc, nu doar eu, sunt în fiecare luna 2 3 persoane, deșii fac dovada plății online la termen. Apar cu restanta, după care ștearsă cu pixul..
4 asociația a hotărât refacerea acoperișului, zis și făcut, în schimb încă nu știm care este suma finala la construcție. Încă ezita sa ni se dea răspuns, deșii lucrarea a luat sfârșit acum 2 săptămâni. În acest caz ce este de făcut?
P.s. Doresc detalii din fiecare! Doresc sa fac nu dreptate ca e mult spus. Dar cel puțin sa fie corectitudine.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
androne.gabryela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:52, 21 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. ce inseamna ca face diferenta? Pe unii nu ii trece si pe altii nu? Sesizati presedintele.
2. de unde isi da seama el ca se fura curent? De la factura care vine pentru scara? Sesizati firma cu care aveti contractul sa faca o verificare.
3. Probabil dvs platiti dupa ce ia administratorul extrasul de la banca. Platiti cu cateva zile mai devreme daca se poate.
4. Poate nu a primit inca factura...dar un deviz tot trebuie sa existe. Rugati-l sa afiseze devizul sau ce are... Sesizati presedintele, spuneti-i ca vreti sa vedeti factura...aveti tot dreptul.
1. Președintele este mai rău ca administrator. El trage sforile sa zic asa.
De exemplu știe ca lângă mine sta k familie de 4 persoane, în schimb este trecut doar 1 persoana
2.Eu când plăteam, întotdeauna online, făceam print și ii trimiteam pe wp. Asa a fost vorba, și deșii făceam acest lucru tot apăream restanta. Sau când plăteam la el în zilele scadente de venea la încasare, același lucru se întâmplă.
3.in privința curentului am înțeles. Mulțumesc.
4. De devizul de la acoperiș tot îl cerem. Iar la fiecare persoana spune preturi diferite. Niciodată același preț. Și nu a pus niciodată nimic in legătură cu banii pt acoperiș. Ceea ce mi se pare inacceptabil asa ceva, banii sunt de la noi. Avem drepturi sa știm ce plătim
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
androne.gabryela, utilizator
1-Exprimare amibigua
2-Sesizati oficial furnizorul de energie
3-Este problema de birocratie
Conteaza cand faceti dv plata in raport de termenul scadent
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa atraga atentia administratorului de imobil sa consemneze in lista de intretinere date actualizate
4-Daca lucrarea este finalizata,asociatia de proprietari ar trebui sa primeasca de la executant documentele aferente ,deviz materiale+documente manopera ,pe care ulterior administratorul de imobil sa le calculeze pe cota indiviza tuturor proprietarilor si sa le afiseze in lista lunara d eintretinere
Trebuie sa intelegeti ca activitatea de administrare imobile nu este simpla,necesita un timp faptic de realizare,
parcurgerea si procesarea de documente,calcularea individuala,verificari si in final afisarea listei de intretinere lunara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli refacere hidroizolatie bloc alexb0307 alexb0307 Buna ziua, Acum aprox. 6 luni am efectuat cu o firma specializata refacerea hidroizolatiei acoperisului blocului. Lucrarea a fost realizata cu acceptul ... (vezi toată discuția)