avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua, doresc un sfat în legătură cu un credit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua, doresc un sfat în legătură cu un credit de nevoi ...

Bună ziua, doresc un sfat în legătură cu un credit de nevoi personale. Am făcut creditul în anul 2007 la Piraeus Bank, după 3 ani de plată a ratelor, nu am mai plătit nimic aproximativ 3 ani. Din 14.08.2013 și până în prezent am fost executat silit, prin oprire salarială. La momentul începeri executării silite aveam restanță și penalizări în valoare de 9160 euro, eu până în prezent achitând suma de 10000 euro.
Conform executorului aș mai avea de plata aproximativ 5000 euro.
Doresc sa știu dacă se mai pot pune alte penalizări / dobânzii la suma executata inițial sau trebuia sa plătesc doar suma de la momentul începerii executării silite? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cioidan , utilizator 17:02, 21 Octombrie 2020
Se calculează și după începerea executării silite penalizări de până la maxim 0,20% pentru fiecare zi de întârziere.
Dacă plăteați integral suma datorată la momentul începerii executării ați fi scăpat de penalizări.

Studiați contractul de împrumut semnat cu banca, să vedeți ce clauze și condiții conține.
De asemenea puteți cere de la executor o copie (contra cost) a dosarului execuțional, și să mergeți la cabinetul unui avocat să-l studieze, și să analizați dacă penalizările au fost calculate corect,
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
Dapix, utilizator
Am luat o copie a dosarului și 2 luni nu se regăsesc plătite. Dacă tot se pun penalizări și executorul a plătit cu întârziere între 20-60 de zile cine suporta aceste penalizari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit consum 2007 gngn gngn Buna ziua, Soacra mea a luat in anul 2007 un credit de nevoi personale de la Piraeus Bank. In anul 2015 banca a executat silit acel credit care a avut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! daca un credit a ajuns la executare silită,se plătesc ... BAMariaLavinia BAMariaLavinia Bună ziua! Daca un credit a ajuns la executare silită,se plătesc în continuare dobânzi? Este vorba de un credit la CAR,in Piatra Neamț,care,percepe ... (vezi toată discuția)
Incetarea executarii silite Bub1985 Bub1985 Dupa ce s-au platit: cheltuieli de executare, suma ceruta de catre executor, dobanzi (desi am inteles ca sunt ilegale astfel de lucruri), cat dureaza sa imi ... (vezi toată discuția)