avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare decizie de concediere la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare decizie de concediere la ITM

Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti, va rog care este termenul legal de depunere a deciziei de concediere la ITM? Stiu ca este 5 zile de la perfectare, dar am un contract care inceteaza la 31.12.2009 (decizie de concediere). Noi nu ne intoarcem la lucru decat in 05.12.2009. mai pot sa il inregistrez atunci?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 5 Ianuarie 2010
Da, o puteti inregistra la ITM pe data de 05.01.2010.
Dar o puteti inregistra si in acest an daca decizia este emisa deja.
buna ziua
puteti inregistra decizia si in data de 05.01.2010, dar sa aveti grija ca intre data inregistrarii pe care o dati dvs (data perfectarii) si data inregistrarii la itm sa nu fie mai mult de 5 zile
Buna dimineata!
Am uitat sa mentionez ca este vorba despre o decizie de concediere in baza articolului 65 alin 1. In general aceste decizii le inregistram chiar in ultima zi de preaviz, dar acum din cauza ca firma este inchisa niu voi putea. Am facut o decizie, dar am gresit o litera la nume la redactare si nu o sa pot sa o inregistrez asa.
Legea nu face distinctie cu privire la felul deciziilor de incetare a raporturilor de munca cand este vorba despre termenul de depunere a acestor decizii la ITM.
Termenul este de 5 zile de la data perfectarii.
Decizia de concediere poate fi emisa in data de 05.01.2010 , chiar daca c.i.m. inceteaza la 31.12.2009.
Lege nr. 130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă

Art 2 alin (2) Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

Daca emiteti/perfectati decizia pe data de 04.01.2010 aveti la dispozitie 5 zile pentru inregistrare la ITM.

Alte discuții în legătură

Decizie concediu odihna Manin Manin Buna ziua daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor? (vezi toată discuția)
Aprobare de pastrare cm societate deea_nov deea_nov Ce acte mai trebuie inregistrate la ITM daca societatea a obtinut aprobarea pentru pastrarea C.M.? Contractul de munca se inregistreaza? Dar actele aditionale ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea actelor aditionale la itmb Monici Monici Buna ziua, Am si eu o intrebare: potrivit informatiilor primite astazi, s-a revenit la Legea 130/1999 potrivit careia actele aditionale ale societatilor ... (vezi toată discuția)