avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Arendatorul poate fi proprietarul, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Arendatorul poate fi proprietarul, uzufructuarul sau ...

Buna ziua! Arendatorul poate fi proprietarul, uzufructuarul sau alt detinator legal al bunului.
Ce inseamna detinator legal al bunului? In cazul Nu este dezbatuta succesiunea defunctului care are in proprietate un teren, poate cel care ar urma sa mosteneasca terenul sa il arendeze inainte de dezbaterea succesiunii? Este considerat ca detine in mod legal terenul respectiv pentru a-l putea arenda, inainte de dezbaterea succesiunii?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
AlbertCaf, utilizator
Inainte de dezbaterea mosternii, aceasta se afla in devalmasie, nu sunt idenfiicati mostenitorii si nici bunurile care le apartin acestora. In consecinta, nu poate fi semnat contractul de arenda de unul dintre mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul nu este dezbatuta succesiunea, descendentii ... AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul nu este dezbatuta succesiunea, descendentii defunctului pot arenda terenul care apartine defunctului? (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda andreea27 andreea27 Buna ziua , Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverința de rol Willy1954 Willy1954 Poate primarul unei localități sa interzică aparent funcționarului primăriei eliberarea unei afeverinte de rol pentru APIA,invocând faptul ca nu a fost ... (vezi toată discuția)