avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizite teren dobandit de actualii proprietari prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizite teren dobandit de actualii proprietari prin contract v-c cu obligatie intretinere

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un teren dobandit de actualii proprietari printr-un contract de vanzare cumparare cu obligatie de intretinere a unei matusi. Matusa, dupa mai multi ani de ingrijire, a decedat, proprietarii au semnalat decesul catre notar prin certificat de deces, iar acum nu mai apare nicio sarcina in CF.

Intrebarea mea este: exista pentru mine vreun risc, in calitate de viitor proprietar, sa fie atacat in actiune contractul de vanzare cumparare pe baza neindeplinirii obligatiei de intretinere, de catre o alta ruda a matusii decedate? In alte cuvinte, poate veni acum cineva sa pretinda ca matusa nu a fost ingrijita corespunzator si sa solicite rezolutiunea contractului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:22, 23 Octombrie 2020
Da, poate. Orice ruda poate veni oricand si sa pretinda orice. Problema e ca ii vor trebui si dovezi.
Multumesc pentru raspuns.
Notarul a semnalat acest risc, as vrea sa inteleg ce fel de dovezi vor fi necesare in aceasta situatie (deloc probabila, daca e sa ii citez pe actualii proprietari).
Sarcina probei revine eventualului reclamant. Dvs sau vânzătorii nu trebuie să dovediți nimic.
Având în vedere că intretinuta e la 2 metri sub pământ...imaginati-va cam ce înseamnă să aduci probe ca nu s-a prestat întreținerea in mod corespunzator..
Multumesc.
Pentru a fi pregatit pentru orice eventualitate, pot solicita actualilor proprietari declaratii cu martori sau dovezi de ingrijire+inmormantare, care sa anuleze din start (sau sa fie utile in instanta pentru) orice actiune de rezolutiune?
Sper ca intelegeti ca nu vreau sa am emotii.
Nu e nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare act vânzare imobil de către moștenitori. mimi88 mimi88 În ce condiții se poate ataca un act de vânzare cumpărare imobil? O verișoara a vândut apartamentul în care locuia, acum 7 luni, și a decedat ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nicolle1207 nicolle1207 Buna ziua , as dori si eu putin ajutor daca se poate. O matusa a mea a semnat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere unei doamne. Acum ... (vezi toată discuția)
Nerespectare clauze contract de vanzare-cumparare valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am o matusa care este intr-o situatie foarte complicata si nu stie cum sa procedeze, poate cineva ne poate da un sfat. Matusa mea fiind singura, ... (vezi toată discuția)