avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate elibera diploma de licenta la cerere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate elibera diploma de licenta la cerere?

Buna ziua, am absolvit FEAA Iasi, si am sustinut examenul de licenta in Februarie 2020, intre timp m-am inscris la cursul postuniversitar de optometrie in cadrul Univ. Politehnica din bucuresti, care dureaza 6 luni. Acum in decembrie 2020 trebuie sa sustin examenul final, bineiteles, ca mi s-a cerut diploma de licenta + suplimentul de diploma, insa cei de la facultatea FEAA zic, ca nu pot sa mi-o eibereze si prin urmare am primit o adeverinta ce spune ca reprezinta toate drepturile legale ca si diploma de licenta. Cei la de culsul postuniveritar nu-mi dau voie sa imi sustin examenul fara actele originale. Acum, as vrea va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu aceasta problema. Legal, pot sustine examenul final doar cu adeverinta de la facultate?
Exista o cale prin care sa-mi obtin diploma de licenta la cerere? achit si o taxa daca este necesar. In noiembrie se fac 9 luni de cand am sustinut licenta.
As avea mare nevoie de cateva lamuriri, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mon18 , utilizator 10:23, 26 Octombrie 2020
După promovarea examenului de finalizare a studiilor absolvenţilor li se eliberează o adeverinţă de absolvire a studiilor, al cărei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.

Adeverinţa de absolvire a studiilor conferă titularului aceleaşi drepturi legale ca şi diploma şi este necesar să conţină funcţia, numele, prenumele şi semnătura persoanelor responsabile din instituţia de învăţământ superior, precum şi informaţiile următoare:
a) domeniul de studii universitare;
b) programul de studii/specializarea;
c) perioada de studii;
d) media de finalizare a studiilor;
e) statutul de acreditare/autorizare provizorie, forma de învăţământ, limba de predare, locaţia geografică, numărul de credite şi actul normativ care le stabileşte (hotărâre a Guvernului, ordin al ministrului, după caz).
( extras Ordin 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii în sistemul de învăţământ superior)
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cei de la cursul postuniversitar de la Politehnica, nu-mi dau voie sa sustin examenul final la Optometrie pe baza adeverintei. Este corect sau mi se incalca un drept?
In opinia mea, gresesc ca va interzic dreptul sa sustineti examenul final.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare meseriei de economist elenateodora elenateodora Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar ... (vezi toată discuția)
Adeverinta provizorie de licenta eduuard eduuard De cate ori se poate elibera adeverinta provizorie de licenta? Dupa expirarea unui an, daca facultatea nu iti elibereaza diploma de licenta, se poate obtine o ... (vezi toată discuția)
Studii postuniversitare s.stefan s.stefan Buna ziua, Vreau sa ma inscriu la un examen si mi se cer studii postuniversitare. Din definitie, eu inteleg ca studiile postuniversitare sunt cele efectuate ... (vezi toată discuția)