Buna seara !
Am avut ceva probleme cu permisul de conducere ( am condus cu el suspendat mai exact )
Am avut proces si am primit o amenda penală, la sentința scrie cu drept de recurs in 10 zile.
Dupa 7 zile de cand sa dat sentinta am primit acasă in scris sentinta.
Cu hartiile primite imi pot scoate permisul sau trebuie sa astept definitiva ( in cazul in care parchetul nu face recurs) ?
Deci scrie sentinta dată, si la sfarsit scrie cu drept de recurs in 10 zile.
Mulțumesc
Codul rutier:
Art.102
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;
Art.104:
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 102 alin. (1) si la art. 103 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
Amenda penala
Bambuch
Buna seara. Am avut permisul suspendat pentru numar fals de înmatriculare.. ..am stat aproape un an si jumatate fără permis...si acum am fost condamnat la o ... (vezi toată discuția)