avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ani. concubina ...

sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ani. concubina aste vaduva de 14 ani, sotul decedat in accident de munca in spania,ea avand pensie de urmas. am vrea sa ne casatorim legal, sa intram in randul lumii dar intrebarea, daca ne casatorim cu acte si-si schimba numele isi pierde pensia de urmas din spania ? ea are un baiat la casa lui, eu am un baiat crescut de mine acum la facultate,ea are o casa a ei proprietate cumparata dupa moartea sotului in pitesti, eu am o casa a mea in bucuresti,impreuna am facut o alta casa in prahova unde locuim. dupa casatorie in cazul decesului unuia dintre noi sotul ramas ar avea dreptul si la casa celuilant ? multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:17, 28 Octombrie 2020
nu m-am gandit ca e vreunul pus pe capatuiala, m-am gandit ca dupa moartea unuia ( in caz ca se casatoresc) sa nu apara deranj intre sotul supravietuitor si copilul decedatului, asa ca ar fi bine ca acuma cat taieste, fiecare din ei ( daca se csatoresc) sa lase ce avea inainte de casatorie copilului si ce au facut impreuna, sotului. Nu are de ce sa se reduca...
In caz ca nu se casatoresc, fiecare poate lasa prin testament, partea cuvenita din casa construita impreuna, sotului.

ce acte aveti pe casa construita impreuna ?
va multumesc. am cumparat o casa impreuna,platind suma totala pe numele ei, iar apoi mi-a vandut 50% din proprietate,astfel avand fiecare cate jumatate din casa si teren. deocamdata nu sunt probleme cu casa si speram sa nu fie, deaceea ne interesa si partea cu pensia de urmas...nu-i de lasat in ziua de azi.
@tudor Pana acum v-ati descurcat foarte bine! Sunteti coproprietari in cota de cate 1/2 din casa construita impreuna, iar bunurile proprii raman proprii. Razbate din postare grija de a nu pierde pensia din Spania. E suficient sa scrieti avocat roman Spania si va gaseste google o gramada. Ii luati la rand si in mod sigur careva va lamureste ce se intampla cu pensia vaduvei daca aceasta se casatoreste. Daca va casatoriti eu va recomand sa alegeti regimul matrimonial al separatiei de bunuri. Un notar/avocat va va explica pe indelete ce presupune fiecare regim matrimonial (sunt trei). Si inca ceva: actuala situatie va e cea mai favorabila. Indiferent ce se intampla copilul fiecaruia mosteneste exact ce a lasat parintele lui: o casa + 1/2 din imobilul in care locuiti. Daca ati fi casatoriti ar fi complicat: sotul supravietuitor ar avea o cota, rezerva succesorala, in detrimentul fiului celui decedat, ceea ce etic nu e tocmai ok!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
DlGoe, utilizator
Daca va casatoriti eu va recomand sa alegeti regimul matrimonial al separatiei de bunuri.

de ce ?
@gi-jane2 Pt. a putea dispune de bunul propriu dupa bunul plac! Pt. a putea achizitiona bunuri care vor avea acelasi regim, de bunuri propriu. Pt. a nu-mi bate capul cu imparteala in cazul unui divort. Mai zic?

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)