avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Pe scurt, vreau sa stiu daca pot schimba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Pe scurt, vreau sa stiu daca pot schimba avocatul ...

Buna ziua. Pe scurt, vreau sa stiu daca pot schimba avocatul intr-un proces pentru un teren mostenire, cu 9 persoane mostenitoare implicate. Detalii: Avocatul care se ocupa pe moment ne promite marea cu sarea, insa nu face nimic de ani de zile. Ne tine procesul blocat timp in care mostenitorii au inceput sa decedeze. Ne spune ca nu exista sanse pt despagubire in natura, caci se poate solutiona doar prin ANRP. Insa, de ani de zile asteptam si nimic nu se intampla. Am ajuns cu totii la concluzia ca unul dintre mostenitori (mandatat initial sa ne reprezinte pe toti in proces) se cunoaste cu avocatul si ca este in interesul lor comun sa manipuleze evolutia acestui dosar dupa bunul plac. Vreau sa stiu cum pot schimba avocatul si cum pot angaja unul nou, spre a-mi recupera separat strict partea mea din mostenire. Doresc ca noul avocat sa recupereze doar partea mea meritata si sa inchei odata procesul acesta care tine, se pare, o viata de om. Mentiune: La insistenta altor avocati trimisi de catre ceilalti mostenitori, actualul avocat refuza sa dea detalii si nu doreste sa cedeze dosarul, tinandu-l blocat. Toate detaliile despre nr. dosarului si alte detalii sunt inaccesibile si nu ni se da dreptul sa le accesam. Am disperata nevoie de ajutor/sfatuire, eventual de un nr de telefon al unui avocat/ unei case de avocatura in domeniul despagubirilor. Ofer implicit onorariu 20% din partea cuvenita de 2 ha teren intravilan, zona centrala, Bucuresti. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stefan Andone , utilizator 14:01, 29 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația depinde de foarte multe aspecte,exista un dosar pe rolul instanțelor,exista un dosar la ANRP care nu a fost soluționat etc.In aceasta materie au existat anumite termene în care se puteau face plângeri împotriva ANRP-CNCI,au existat/exista termene pe care ANRP-ul le a avut la dispoziție pt a soluționa dosarele etc.Contactati un av de pe forum pt o consultație și pt a vedea despre ce e vorba si in ce stadiu va aflati.De ex eu am avut cauze pt clienti soluționate în instanta despăgubirile urmând să fie achitate în următorii ani dar am și o cauza personală care teoretic va mai dura 10 ani conform legislației actuale.Totul depinde de stadiul în care va aflati..
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Dosarul nu a ajuns la ANRP, iar avocatul respinge ferm interventia altui avocat. Motiveaza ca dosarul ii apartine pana la sfarsit. Nici macar nu stiu ce nr de dosar este, ori stadiul exact in care se afla. Informatia este sugrumata, nu ni se spune nimic concret. Vreau sa stiu daca am dreptul legal sa angajez alt avocat pentru a incepe investigatiile in paralel, timp in care acest avocat este deja implicat in proces. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul dvs sa angajați cati avocati doriti,sa continuati colaborarea cu actualul av sau sa încetati colaborarea cu acesta.Din pacate daca dosarul nu a ajuns la ANRP actuală legislație prevede pt soluționare 60 de luni de la data înregistrării la ANRP și apoi esalonareaa pe 5 ani a sumelor primite ca despăgubire.Tb văzut neapărat care este situația actuală și 2 tb văzut ce contract ati semnat ,clauzele privind onorariul de succes probabil perceput de av etc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Cu stima, domnule avocat Niculescu. S-a stabilit initial onorariu 20%. Unul dintre mostenitori a primit semnaturile celorlalti drept imputernicire pentru ducerea procesului la bun sfarsit. Noi tindem acum sa credem ca acesta, impreuna cu avocatul, tin lucrurile pe loc, cu scopul ca unii dintre mostenitori sa moara treptat (deja 3 s-au dus, iar ei nu au mostenitori directi nici indirecti, ceea ce implica redistribuirea valorii per mostenitor). Mentionez ca nu ma intereseaza majorarea despagubirii prin aceasta metoda, ci strict sa obtin in termen util partea mea. As dori un avocat care sa inceapa investigarea acestui proces, in paralel. Va multumesc pentru amabilitate.
Am incercat sa va ofer mai multe detalii prin mesaj privat dar se pare ca nu aveti această opțiune activă.Aveti datele de contact ale av de pe acest forum puteti sa-i contactați pt a discuta despre o eventuală colaborare.

Alte discuții în legătură

Model cerere chemare în judecată a anrp (legea 165/2013 și legea 10/2001) nyusziful nyusziful Buna seara! Exista, sau oare mă poate ajuta cineva cu un astfel de model de cerere? Știu că am termen de introducere cerere data de 20 noiembrie, pentru a ... (vezi toată discuția)
Grilele notariale ( depagubirile anrp) Hamarsold1944 Hamarsold1944 DESPAGUBIRILE LA ANRP SE FAC DUPA GRILA DIN 2013. DACA LA CRAIOVA CASELE DIN ZONA A SUNT EVALUATE LA SUMA DERIZORIE DE 970 LEI/ MP SI TERENUL ESTE EVALUAT LA ... (vezi toată discuția)
Retrocedari andreea_giorgiana andreea_giorgiana Buna ziua.In 2013 am câștigat la Curtea de Casatie și Justiție Bucuresti o decizie definitivă si irevocabilă asupra unui teren din Galați.Ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)