avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum poti cheltui cei 2500 lei per angajat din grantul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum poti cheltui cei 2500 lei per angajat din grantul pentru ...

Ordonanta spune ca poti cheltui cei 2500 lei pentru achizitionarea de laptop sau notebook, tabletă, smartphone, periferice aferente celor de mai sus, echipamente pentru conectarea la internet a celor de mai sus si licențe software pentru aceste dispozitive. Este si mentionat faptul ca nu poti depasii 2500 lei pentru un angajat.
Intrebarile mele sunt:

1. Daca achizitionezi un dispozitiv care este mai putin de 2500 lei, poti directiona diferenta catre alt angajat? Exprimarea din ordonanta legata de cum poti cheltui banii creaza confuzie.
De exemplu: Noi avem 3 angajati pentru care am putea primii 7500 lei. Toti trei au nevoie de telefoane iar doi si de tablete, deci 5 dispozitive. 2 tablete costa 3200 lei si 3 telefoane restul pana la 7500. Poti cumpara 5 dispozitive pe care sa le imparti la 3 angajati? Ce se intampla daca 1 tableta+1 telefon depasesc cei 2500 si suma nu poate fi acoperita din diferenta de la alt angajat? Poate sa acopere firma diferenta daca achizitia este peste 7500 lei?

2. Ce limitari ai in legatura cu achizitia. Poti face achizitia din afara Romaniei de pe Amazon sau Ebay daca produsele care iti trebuiesc nu se gasesc in tara?

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
Mr. M, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 25 Octombrie 2020
1. Bunurile ce pot fi achizitionate potrivit art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020 sunt bunuri noi, din categoriile prevazute in anexa nr. 1:
- Sisteme de calcul tip laptop/notebook
- Tablete
- Smartphone
- Echipamente periferice de intrare si iesire aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3
- Echipamente necesare conectarii la internet aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3
- Licente aferente sistemelor de operare si aplicatiilor software aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3 necesare pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.


2. se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă. ...

3. Angajatorii au obligatia de a transmite, in termenul prevazut de art. 6 alin. (4) din ordonanta de urgenta (in 30 de zile de la acordarea sumei), prin incarcarea pe platforma aici.gov.ro, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti, care au efectuat plata sumelor prevazute la art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta, urmatoarele documente justificative, scanate:
a) facturile fiscale emise de catre furnizorii de bunuri si servicii tehnologice; ------ nu se distinge faptul daca furnizorul este din tara sau din afara.
b) bonurile fiscale sau chitantele sau extrasele de cont care sa ateste plata facturilor prevazute la lit. a);
c) fisele de evidenta a materialelor de natura obiectelor de inventar date in folosinta telesalariatilor, intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.634/2015 privind documentele financiar-contabile, sau/si, dupa caz, bonurile de miscare a mijloacelor fixe date in folosinta salariatilor, intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.634/2015, sau/si, dupa caz, situatia cu serviciile tehnologice pe care angajatorul le asigura fiecarui telesalariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea 132/2020 telemunca si cei 2500 de lei RamonaBG RamonaBG Buna ziua, As avea o intrebare ce tine de legea 132/2020. Angajatorul meu sustine ca prin aceasta lege a primit suma de 2500 de lei pentru fiecare angajat ... (vezi toată discuția)
Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul ... goplanet goplanet Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul indi idual si trimite in telemunca. Angajatorul, in aceasta situatie nu trebuie sa asigure ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă ... Popovici Alina Popovici Alina Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă în regim de telemunca , pot beneficia de un ajutor de la stat ? As dori sa știu ... (vezi toată discuția)