avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 132/2020 Telemunca si cei 2500 de lei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 132/2020 Telemunca si cei 2500 de lei

Buna ziua,

As avea o intrebare ce tine de legea 132/2020. Angajatorul meu sustine ca prin aceasta lege a primit suma de 2500 de lei pentru fiecare angajat si ca a mai obtinut buget de la companie pentru a achizitiona laptopuri noi. Banii acestea nu ar trebui folositi de angajat pentru a-si cumpara un bun care sa ii faciliteze munca de acasa? (de ex. un birou, un scaun de birou etc). Si daca ar fi asa, bunurile ar fi inapoiate companiei?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
RamonaBG, utilizator
Cel mai recent răspuns: RamonaBG , utilizator 16:31, 20 Ianuarie 2021
Nu, de angajator.
Ok, si daca mi-ar cumpara din acesti bani angajatorul scaun/birou, la incheierea contractului eu duc aceste bunuri la angajator ?
Sunt bunuri in proprietatea angajatorului , dvs doar va folositi de ele.

Bunurile ce pot fi achizitionate potrivit art. 6 alin. (1) din OUG 132/2020 sunt bunuri noi, din categoriile prevazute in anexa nr. 1:
- Sisteme de calcul tip laptop/notebook
- Tablete
- Smartphone
- Echipamente periferice de intrare si iesire aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3
- Echipamente necesare conectarii la internet aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3
- Licente aferente sistemelor de operare si aplicatiilor software aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3 necesare pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti cheltui cei 2500 lei per angajat din grantul pentru ... Mr. M Mr. M Ordonanta spune ca poti cheltui cei 2500 lei pentru achizitionarea de laptop sau notebook, tabletă, smartphone, periferice aferente celor de mai sus, ... (vezi toată discuția)
Utilizare software fara licenta MihaiGDR MihaiGDR Salutare comunitate, Ma confrunt cu urmatoarea problema, am primit astazi un email din partea unei companii care pretinde ca i-am uitilizat software-ul ... (vezi toată discuția)
Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul ... goplanet goplanet Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul indi idual si trimite in telemunca. Angajatorul, in aceasta situatie nu trebuie sa asigure ... (vezi toată discuția)