avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Utilizare software fara licenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Utilizare software fara licenta

Salutare comunitate,

Ma confrunt cu urmatoarea problema, am primit astazi un email din partea unei companii care pretinde ca i-am uitilizat software-ul fara licenta, si ca, la randu-i, aceasta companie intentioneaza sa ceara despagubiri. Acum, ca sa va dau si un background va specific urmatoarele:
1. compania este nou infiintata (de 3 luni) si inca nu avem niciun echipament cumparat (pc, laptop, tableta, etc.)
2. am facut gestul necugetat si m-am logat pe email, pe calculatorul personal al unui coleg de breasla, unde intradevar acesta folosea un pachet de solutii software piratat.

Cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz? Nu doresc sa escaladeze situatia si doresc medierea cat mai rapida a situatiei. Culmea ironiei, noi ne gandeam ca cumparam perioada aceasta (dupa incheirea trimestului de anul trecut) sa cumparam 2 laptopuri cu software de la o firma concurenta...
Cel mai recent răspuns: MihaiGDR , utilizator 20:40, 20 Ianuarie 2020
Buna ziua,
daca societatea dvs nu detine vreun device care sa utilizeze un software fara licenta atunci aceasta nu poate fi trasa la raspundere. Consider ca puteti raspunde si sa informati pe cel care v-a notificat despre acest lucru.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adăugare coduri caen la o societate neplatitoare de tva uzintern uzintern Buna ziua, detin o societate a carui cod caen principal este 6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda. Doresc sa imi extind seria de coduri CAEN cu ... (vezi toată discuția)
legea 132/2020 telemunca si cei 2500 de lei RamonaBG RamonaBG Buna ziua, As avea o intrebare ce tine de legea 132/2020. Angajatorul meu sustine ca prin aceasta lege a primit suma de 2500 de lei pentru fiecare angajat ... (vezi toată discuția)
Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)