avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul concediul prenatal. Sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul concediul prenatal. Sunt ...

Buna ziua,
Ma intereseaza un calcul la concediul prenatal.
Sunt insarcinata iar din data de 1 Octombrie ma aflu in concediu prenatal.Pana la data de 14 Iunie am fost in Ccc.Din data de 15 Iunie am incheiat un contract de asigurare cu Casa de Sanatate la care platesc cota de 1% lunar.Din data de 23 Iunie am intrat in concediu de risc maternal pana la data 30 Septembrie(datorita situatiei actuale nu am putut sa imi reiau activitatea PFA).
Din ce am gasit eu in Ordonanata de Urgenta 158/2005 cei de la Casa de Sanatate ar trebuie sa imi calculeze pe Lunile Aprilie Mai si partial Iunie Ccc iar din 15 Iunie venitul de pe contractul de asigurare.Ei spun ca nu o sa imi i a in calcul venitul de pe contractul de asigurare ci o sa imi ia venitul de pe riscul maternal.
Astept un raspuns al dumneavoastra.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 26 Octombrie 2020
Este corect ce vi s-a spus ....plata contributiilor in baza unui contract de asigurare nu intra in calculul indemnizatiei pentru CCC.

Veniturile care in calculul indemnizatiei sunt : veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură ... adica cele prevăzute la art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 si definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.
Multumesc pentru raspuns.Stiu ca venitul de pe contractul asigurare nu intra la calculul Ccc pana la 2 ani.Vrouam sa stiu daca intra la calculul concediului prenatal si post natal.Multumesc
Veniturile asigurate, înscrise în contractul de asigurare, intra in calculul indemnizatiei de maternitate - pre si postnatal-.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in sarcină Panpab Panpab Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)