avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz de transfuzie la un minor . Urmat de deces . Va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz de transfuzie la un minor . Urmat de deces . Va propun ...

Refuz de transfuzie la un minor . Urmat de deces .
Va propun următoarea situatie :
Un părinte refuză copilului sau o transfuzie de sânge bazat pe considerente religioase . Lipsit de transfuzie copilul moare .
Ce implicații legale are acest gest asupra părintelui ? Isi poate baza decizia pe religia sa ?
Cum va raspunde ?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:01, 25 Octombrie 2020
Da, își poate baza decizia pe religia sa, dar medicii pot (urmărind, din câte înțeleg, o procedură specifică) să o ignore. Citiți acest material:
[ link extern ]

Din păcate, legal nu răspund în niciun fel. Au dreptul să refuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există o cale legală în românia prin care o persoană poate refuza o transfuzie sanguină? RazvanLzu RazvanLzu Exista o cale legala in Romania prin care o persoana poate refuza o transfuzie sanguina. Din punct de vedere legal, o simpla declaratie a persoanei care ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva sectanti weedmastersr weedmastersr Buna ziua! Am nevoie de ajutor cu o problema delicata. Mama mea face parte din secta martorilor lui Iehova. Ei nu accepta transfuziile de sange. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)