avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă un dosar penal pt.abandon de familie, a ajuns la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă un dosar penal pt.abandon de familie, a ajuns la parchet ...

Dacă un dosar penal pt.abandon de familie, a ajuns la parchet si de la parchet a fost trimis la circa de Poliție de unde aparține, cum reușesc că acest dosar să se judece,până la urmă pt.ca a trecut de mai bine de 1 an de când a fost depus de către avocatul meu, si nu avem decât o adresa în care ne specifică că se fac cercetări....dar nu vad nici un răspuns....totusi as vrea sa ajunga să se judece!
Vă rog sfaturi care ar fi pasul urmator pt a fi judecat acel dosar penal pt abandon de familie, mentionez ca pentru aceiasi persoana mai are încă un dosar pt.nerespectarea hot.judecatoresti făcut de aceiasi secție de poliție, ambele dosare sunt la poliție!
Stauuuu intr.un sertar,bănuiesc iar aceasta persoana își bate joc în continuare...
Cel mai recent răspuns: Oananm , utilizator 16:02, 26 Octombrie 2020
Nu știu cum v-ati inteles cu avocatul inclusiv la bani dar acesta daca este plătit separat pentru urgentare poate acționa in consecinta.
Depinde si de situatia din dosar pentru ca fara probe nu va fi trimis la judecata.
Acest lucru îl stie avocatul dvs.
Pai, daca ziceti ca s-a ocupat avocatul, dumnealui trebuie sa stie ca are la dispozitie formularea unei contestatii impotriva duratei procesului daca ziceti ca dosarul dureaza de mai mult de 1 an in urmarire penala.
Asta vroiam să știu,deoarece să făcut o cerere către parchet pt a ne informa despre dosar,dar nu am primit absolut nimic!
Avocatul îmi spune că dacă insistăm prea mult este posibil să fiu amendată, dar să primesc o adresa in tot acest timp, mi se pare deja prea mult....Si in adresa să mi se comunica că de la parchet să trimis la Poliție, de ce nu în instanță???
Nu ma pot multumi cu o adresa unde.un an,nu ma ajuta cu nimic, as vrea rezultate!

Duca Oana a scris:

Pai, daca ziceti ca s-a ocupat avocatul, dumnealui trebuie sa stie ca are la dispozitie formularea unei contestatii impotriva duratei procesului daca ziceti ca dosarul dureaza de mai mult de 1 an in urmarire penala.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati intai o plangere pentru tergiversarea cercetarilor si o cerere de urgentare adresata procurorului.
Daca nu aveti rezultate, formulati contestatie privind durata procesului penal la judecatorul de drepturi si libertati.
Multumesc voi transmite avocatului meu.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Formulati intai o plangere pentru tergiversarea cercetarilor si o cerere de urgentare adresata procurorului.
Daca nu aveti rezultate, formulati contestatie privind durata procesului penal la judecatorul de drepturi si libertati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare_plangere penala pentru vatamare nicoleta_85 nicoleta_85 O pers. a fost agresata fizic. Are certificat medical precum ca are nevoie de 40-50 de zile de ingrijri medicale. La acel moment a facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata din iunie 2009 , fostul sot nu mi-a dat niciodata pensie alimentara pt.cel 2 copii minori . In sentinta de divort s-a mentionat ca ... (vezi toată discuția)
In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva ... Diablos Diablos In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva unui bărbat (51ani) care a încercat să corupă și a hartuit o minora (15ani). Am depus ... (vezi toată discuția)