avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vor sa ma faca sa-mi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vor sa ma faca sa-mi dau demisia

Este normal ca seful de magazin sa ma agreseze psihic ca sa ma faca sa-mi dau demisia ? Ei vor sa ma faca sa ma dea afara pentru ca nu le convine sa ma bage in somaj.ESTE NORMAL?!!!?
Ce anume pot face in cazul acesta?( si mai vreau sa precizez ca nu au un motiv intemeiat)
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:32, 25 Decembrie 2009
Sesizati organele ierarhic superioare( daca exista) , sesizati ITM-ul. Fireste ca asa ceva este contrar legii. Si nu inteleg , de ce sa nu va bage in somaj? probabil pentru ca in acest fel ei nu ar mai putea angaja pe acel post pe altcineva? insa daca va dati demisia ei pot...Sfatul meu este sa nu va lasati intimidata ci sa luptati pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj.
Sfatul meu este sa discutati fata in fata cu seful si sa ii explicati foarte clar ca nu va veti da demisia! Si sa ii explicati totodata ca , daca continua sa aiba un comportament la limita legalului si va agreseaza , chiar si psihic , ii veti face plangere penala!
In acest fel il lasati sa decida daca continua acest razboi psihologic sau se linisteste!B-)
Succes!
Nu este normal, dar din pacate se cam intampla ...asa procedeaza unii angajatori.
Trebuie sa fiti tare si sa nu cedati.... nu va scrieti demisia. Si care continua sa se poarte astfel, nu ar fi rau sa sesizati si ITM-ul despre acest comportament (practica).
Ce poti face? Sa nu cedezi la porcariile astea. Stiu ca e greu. Dar continua sa-ti faci treaba bine si nu au ce sa faca.
Mergeti la ITM, cel mai sigur.

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca; discriminare plrflrn plrflrn Buna seara, Lucrez la o firma multinationala, in luna decembrie datorita stresului mi-a recidivat o boala pe care o am de multi ani dar de care aproape ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca dianan23 dianan23 Buna ziua,am nevoie de un sfat.... seful de zona a sotului il forteaza sa isi dea demisia, din cazua scaderii vanzarilor, vorbeste foarte urat, il face prost, ... (vezi toată discuția)
Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)