avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vor sa ma faca sa-mi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vor sa ma faca sa-mi dau demisia

Este normal ca seful de magazin sa ma agreseze psihic ca sa ma faca sa-mi dau demisia ? Ei vor sa ma faca sa ma dea afara pentru ca nu le convine sa ma bage in somaj.ESTE NORMAL?!!!?
Ce anume pot face in cazul acesta?( si mai vreau sa precizez ca nu au un motiv intemeiat)
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:32, 25 Decembrie 2009
Daca n-aveti incotro, depuneti plangere la politie de santaj si amenintare, calomnie (daca va da afara disciplinar). ITM-ul nu face nimic si oricum favorizeaza angajatorii (am destule marturii sa afirm asta); si nu in ultimul rand nu face decat sa dea niste amenzi in care sunt sigur ca nu va incadrati. Deasemenea puteti depune o sesizare pentru hartuire / discriminare la CNCD (sediul e pe langa Cismigiu). Deasemenea daca va da afara puteti ataca decizia de concediere in 30 de zile la sectia litigii de munca.
Buna dimineata, si Craciun fericit!
Am trecut si eu pirn aceasta problema in urma cu cateva luni: hartuire psihica , munca la greu, intimidare de genu' ca nu esti destul de rapida ca nu esti destul de buna ca bla bla, intelegand la un moment dat ca ei defapt cautau sa dea afara pe cineva si daca nu reuseau obtineau oricum niste ore suplimentare neplatite.
Ma adusesera in pragul disperarii pana cand am luat o consulatie la un avocat pe dreptul muncii care ma invatat ce sa fac, cum sa reactionez, mi-a explicat care sunt drepturile mele. De atunci am ramas angajata lor dar dominatia psihologica s-a schimbat si anume nu m-am mai lasat intimidata ; lafel ca si in cazul tau nu vroiau sa ma dea in somaj deoarece am aflat ulterior ca ei nu-mi platisera contributiile la somaj si erau pasibili de caz penal ( nu au platit nici partea mea , cu toate ca eu semnam pe salariu indexat de cheltuieli la stat=echivent cu furtul din geanta") pana la urma au reusit si au dat afara o studenta!
Sfatul meu este in concluzie sa nu te lasi intemidata , sa te informezi si sa-i arati ca stii care sunt drepturile tale legale .
dinca dorina a scris:

Este normal ca seful de magazin sa ma agreseze psihic ca sa ma faca sa-mi dau demisia ? Ei vor sa ma faca sa ma dea afara pentru ca nu le convine sa ma bage in somaj.ESTE NORMAL?!!!?
Ce anume pot face in cazul acesta?( si mai vreau sa precizez ca nu au un motiv intemeiat)

Bineanteles ca nu este normal,asa cum nu este normal ca unii cu functii de conducere sa nu stie sa vorbeasca sau sa scrie,nicic in cazul dvs. nu este normal faptul ca respectiva persoana nu stie sa se comporte,si face abuz de functia pe care o are.

In functie de temperamentul dvs.,il puteti aborda direct sau il puteti aborda indirect, facand adresa reprezentantului legal al firmei respective,cu mentiune ca in caz de nerezolvare a situatiei existente va ve-ti adresa institutiilor abilitate pentru rezolvare.Colegii au postat mai sus unde va puteti adresa.

Succes si nu uitati ca fiecare nas isi are nasul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca; discriminare plrflrn plrflrn Buna seara, Lucrez la o firma multinationala, in luna decembrie datorita stresului mi-a recidivat o boala pe care o am de multi ani dar de care aproape ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca dianan23 dianan23 Buna ziua,am nevoie de un sfat.... seful de zona a sotului il forteaza sa isi dea demisia, din cazua scaderii vanzarilor, vorbeste foarte urat, il face prost, ... (vezi toată discuția)
Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)