avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banca poate lua un apartament cu succesiune deschisă?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banca poate lua un apartament cu succesiune deschisă?

Bună seara. În urmă cu 12 ani, după ce a murit tatăl meu, mama mea a făcut rată la bancă și încă o achită. Noi abia acum am fost la notar să dezbatem moștenirea după tata. Părinții mei nu au fost căsătoriți , ambii erau trecuți pe actul apartamentului. Deci acum noi am deschis succesiunea pentru partea tatălui: eu, mama și fratele meu din partea tatălui. Încă așteptăm ca notarul să primească răspuns din partea fratelui meu, eu nu îl cunosc și nici nu l-am găsit. Întrebarea mea este următoarea: poate banca să ia un apartament pentru care se dezbate succesiunea? Mama a primit înștiințare de la bancă precum că va fi dată în judecată că nu a plătit ratele, iar ea când a făcut rata, a girat cu apartamentul. Mulțumesc!
Nu avea cum sa garateze decat cu partea ce ii apartinea, nu si cu partea tatalui si chiar daca nu garanta cu nimic, partea ei de casa poata fi urmarita pt acel imprumut.
Numai dvs si fratele il mosteniti pe tata, mama nu participa la mosteirea tatalui vostru.
Puteti apoi sa faceti partaj cu mama, sa platiti pe jumatate partea mamei si ramaneti singuri proprietari.
mama mea a făcut rată la bancă și încă o achită.

o achita sau nu o achita ?
Îmi cer scuze. Mă refeream la faptul că ea încă are rate de plătit deși rata a fost făcută în urmă cu 12 ani. Rămâne des cu plata ratelor în urmă, cum s-a întâmplat și acum de a primit înștiințare că va fi dată în judecată dacă nu plătește ratele.

Mulțumesc pentru răspuns!
Asa cum judecatorul va analiza actele tot la fel o face și avocatul dupa ce va vedea toate actele.
Sunt multe variante juridice in astfel de cazuri si difera de la caz la caz.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru succesiune pirelia pirelia De la moaptea tatalui meu a trecut 1 an si jumatate. Pentru succesiunea unui apartament intampinam cateva probleme cu unul din mostenitori. Apartamentul e ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire mm21 mm21 Buna seara, am urmatoarea speta: -in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)