De la moaptea tatalui meu a trecut 1 an si jumatate. Pentru succesiunea unui apartament intampinam cateva probleme cu unul din mostenitori. Apartamentul e cumparat in rate din anul 1992 pana in anul 2002, rate platite pe numele tatalui decedat. Chitantele de plata a ratelor nu le ma avem. Inainte de a achita toate ratele s-a declarat divortul parintilor mei dar nu au facut partajul apartamentului in cauza. Dupa decesul tatalui unul din mostenitori nu recunoaste dreptul mamei la jumatate din apartament (asa cum ni s-a comunicat la notariat) si ameninta cu judecata pentru a i se refuza acesteia cota-parte din apartament si a ne obliga la vanzarea apartamentului pentru a-si primi mostenirea. Cum poate face dovada in instanta ca mama nu ar fi contribuit la ratele apartamentului? Mentionez ca modernizarile de la apartament au fost facute de mama chiar si dupa decesul tatalui meu. Daca fratele insista la vanzarea apartamentului se pot scadea din valoarea acestuia imbunatatirile facute de noi (mama si 2 fete) fara vreo contributie din partea fratelui contestator?
Daca apartamentul este bun comun al parintilor mama are 1/2 parte din el iar dupa tata aveti copii1/2 impartit la 3 copii asa ca fratele legal nu are ce sa faca.