Buna ziua. Mi-am deschis de curand un PFI, dupa ce in trecut am mai avut unul pe care l-am inchis. Utilizez acest PFI pentru a putea desfasura activitatea de broker in asigurari. Intrebarea mea este daca trebuie sa tin un registru de incasari si plati? Multumesc!
Da. Si sa completati anual, pagina de registrul de evidenta fiscala in baza careia treceti valorlie in declaratia unica pentru inchiderea anului fiscal.
Mulțumesc! Si inca ceva: va spuneam ca am mai avut un pfi tot in domeniul asigurarilor pe care l-am inchis, apoi l-am deschis pe acesta. La anul cand fac declarația unica trec incasarile de pe ambele pfi uri pe aceeasi declaratie sau fac doua declaratii?
Nu. Dupa inchiderea din acest an a primului, depuneti si declaratia unica de inchidere definitiva pentru cele cateva luni din 2020 si gata. Apoi tot in acest an veti depune declaratia unica cu estimatul pentru lunile din an la al doilea. Iar la anul, inchiderea anului 2020 doar la al doilea si estimatul pentru 2021.
Contabilitate pfa
ionela11
Contabilitate PFA
Buna ziua...am urmatoare situatie...un PFA care a avut activitatea suspendata pe 2 ani de zile pentru concediu crestere copil. Si-a reluat ... (vezi toată discuția)