Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua...am urmatoare situatie...un PFA care a avut activitatea suspendata pe 2 ani de zile pentru concediu crestere copil. Si-a reluat activitatea in anul 2020....trebuia sa depuna o notificare ceva la ANAfF ca si-a reluat activitatea. Cum se tine contabilitatea unui astfel de PFA?
Ce documente contabile trebuie sa imi puna la dispozitie?
Trebuie sa depuna si declaratia unica in 2021 daca are contracte de inchiriere in anul 2020 ?
Cand ati reluat activitatea, dupa ce ati urmat procedura la registrul comertului, in maxim 30 de zile de cand ati primit hartia de la ei trebuia sa depuneti si declaratia unica cu estimatul pentru cele cateva luni din 2020. Acum pana pe 25 mai 2021 trebuie sa depuneti declarata unica cu inchiderea anului 2020 (adica ce ati realizat concret ca veniturii si cheltuieli deductibile in cele cateva luni) si estimatul pentru 2021.
Trebuie sa fie completat lunar registrul jurnal de incasari si plati conform documentelor doveditoare ale incasarilor pentru venituri si platilor pentru cheltuieli si registrul de evidenta fiscala pentru inchiderea anului 2020.
Curs practic de implementare SAF-T: Ce date raportăm și cum în noile declarații cerute de ANAF
Noua declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat, timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.