avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA inregistrare finante
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA inregistrare finante

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu inregistrarea la finante ca pfa.

Saptamana asta Luni am primit certificatul de la Registrul Comertului si as vrea sa stiu daca trebuie sa ma inregistrez acum la finante sau cand incep activitatea?

Activitatea intentionez sa o incep la inceputul anului viitor, Ianuarie - Februarie. Este vorba de un magazin online.

Din ce am citit pe internet am inteles ca trebuie sa declar venitul estimat, avand in vedere ca inca nu activez si trebuie sa ma inregistrez, pot sa trec 0(zero)?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Robert Daniel Csaszar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert Daniel Csaszar , utilizator 18:54, 17 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In maxim 30 de zile de la inregistrarea la registrul comertului trebuie sa depuneti declaratia unica Veti trece acum valori estimate la incasari (nu zero) iar la cheltuieli veti trece , de exemplu, cheltuielile pe care le-ati facut cu inregistrarea pfa conform documentelor din registrul jurnal de incasari si plati. Apoi in prima parte a anului viitor veti depune iar declaratia unica cu valorile efectiv realizate in 2020 si va rezulta o piedere pe care o puteti recupera in 2021.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Avand in vedere ca eu anul asta nu intentionez sa activez, adica o sa fie venitul zero pe pfa dar totusi trebuie sa trec o suma acolo, oare care ii suma minima pe care o pot trece acolo?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat vreti. Abia in declaratia pe care o veti depune la anul, pentru inchiderea anului 202o, o sa treceti zero la venituri.
Am inteles, multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pfa cbumbu07 cbumbu07 Sotul meu este in acest moment angajat cu carte de munca. Incepand de anul viitor vrea sa desfasoare, in paralel, si o activitate independenta sub forma de ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut pfa in domeniul web cam. malina111 malina111 Mi-am facut pfa in domeniul web cam , dar nu stiu ce trebuie facut mai departe ,an inteles ca trebuie sa depun o declaratie la anaf ? si trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)