Buna ziua, am o intrebare in legatura cu inregistrarea la finante ca pfa.
Saptamana asta Luni am primit certificatul de la Registrul Comertului si as vrea sa stiu daca trebuie sa ma inregistrez acum la finante sau cand incep activitatea?
Activitatea intentionez sa o incep la inceputul anului viitor, Ianuarie - Februarie. Este vorba de un magazin online.
Din ce am citit pe internet am inteles ca trebuie sa declar venitul estimat, avand in vedere ca inca nu activez si trebuie sa ma inregistrez, pot sa trec 0(zero)?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In maxim 30 de zile de la inregistrarea la registrul comertului trebuie sa depuneti declaratia unica Veti trece acum valori estimate la incasari (nu zero) iar la cheltuieli veti trece , de exemplu, cheltuielile pe care le-ati facut cu inregistrarea pfa conform documentelor din registrul jurnal de incasari si plati. Apoi in prima parte a anului viitor veti depune iar declaratia unica cu valorile efectiv realizate in 2020 si va rezulta o piedere pe care o puteti recupera in 2021.
Avand in vedere ca eu anul asta nu intentionez sa activez, adica o sa fie venitul zero pe pfa dar totusi trebuie sa trec o suma acolo, oare care ii suma minima pe care o pot trece acolo?