avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort

buna seara.

ma puteti ajuta va rog cu o informatie. as dori sa depun actiunea de divort, insa cum aceasta trebuie depusa la judecatoria de unde a fost ultimul domiciliu comun al sotilor este dificil sa ma deplasez pana acolo in momentul acesta.
pot trimite prin posta cu confirmare de primire actiunea de divort?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 10:46, 24 Decembrie 2009
Puteti trimite prin posta cu confirmare de primire, actiunea de divort insotita de o copie a certificatului de casatorie, daca exista copii si certificatele de nastere ale acestora (copii) .In plus actiunea trebuie timbrata cu 39 lei.Apoi asteptati sa primiti citatia pentru primul termen.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Orice actiune si orice alte acte pot fi expediate prin posta,deci si actiunea de divort.Urmeaza sa va prezentati la instanta,la data si ora ,la care veti fi citat.Eu as alege pentru mai multa siguranta,una dintre societatile de curierat rapid,care urmeza sa va faca si dovada primirii actiunii de catre destinatar,instanta careia ii este adresata.
Actiunea de divort se depune la ultimul domiciliu al sotilur, daca macar unul dintre soti isi mai are domiciliul in acea raza teritoriala.Daca nu, la domiciliul paratului.Daca este vb de Bucuresti, nu cred ca va vor primi actiunea prin posta.Eu am avut surpriza sa o primesc retur!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri - posta romana victoria75 victoria75 Va rog daca se poate cateva sfaturi la problema mea. Trebuia sa primesc un colet prin serviciul factaj (curier al postei,iti aduc coletul ... (vezi toată discuția)
Despre divort Amalia Neacsu Amalia Neacsu Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin un divort de un sot infidel. Ce pasi trebuie sa urmez? Unde trebuie sa merg? Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)