Scz . Fratele meu a atacat un testament făcut la notar ce reprezenta un bun propriu a tatălui nostru decedat in 2017 testament datat an 2015 In 2018 la fond a început procesul avînd 2 capete de cerere: anulare act neîndeplinătatea fac. mintale și DOL. La fond decizie de repingere 2019 . Urmează Apel acum! Cred tot pe acele capete pt că nu cred că mai poate introduce altele! Av fratelui in 2017 sept a notiticat notarul pt. aputea intra in posesia testamentului ! Si la avut! Întrebare: de cînd intervine prescripția pe un eventual capăt de cere evident altă cauza, privind liberalitătile succesorare pe cotitate? De la cererea de deschidere a succediunii la notar ? 2017 sau de cînd notarul ia răspus la notificare prin av trimițîndu-i testamentul? Cei 3 ani de pt prescriptie de cînd înce să curgă? Acum suntem in Apel pe cele 2 capete de cerea ca la Fond.mulțumesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art 1095 Cod civil
(1) Dreptul la acțiunea în reducțiune a liberalităților excesive se prescrie în termen de 3 ani de la data deschiderii moștenirii (adica data decesului tatalui) sau, după caz, de la data la care moștenitorii rezervatari au pierdut posesia bunurilor care formează obiectul liberalităților.
(2) În cazul liberalităților excesive a căror existență nu a fost cunoscută de moștenitorii rezervatari, termenul de prescripție începe să curgă de la data când au cunoscut existența acestora și caracterul lor excesiv.
Buna ziua
Am fost oprit de Polizia Germana si le am prezentat documentele respectiv permis de condicere si bulletin.
Acestia au gaurit permisul de conducere stergand numarul acestuia,dupa care au cerut sa il schimb in permis german.
Nu l am schimbat deoarece Sunt Roman si locuiesc in Romania deci am venir la noi si am cert sa il schimb pt ca era gaurit De German..politia Romana ma anuntat ca este anulat de Germani si nu am dreptul sa circul.
Este posibil asa ceva ?
Fara nici un motiv sa mi se anuleze permisul De conducere ?
Testament
Criys
Am tot citit articolele depsre testament insa nu am gasit ceva clar scris. Cand se citeste un testament la notar si se fac inscrisurile pentru cota fiecarui ... (vezi toată discuția)