avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan

Buna ziua .As avea si eu o intrebare referitor la un teren ,al carui proprietar sunt ,din care mi-a fost luata o bucata de vecinul meu,acesta din urma profitand de faptul ca sunt plecat din tara.L-am dat in judecata si in timpul procesului si-a facut carte funciara pe terenul lui din curte plus bucata luata de la mine.As vrea sa stiu daca este legal acest lucru?VA MULTUMESC
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Clau19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Clau19 , utilizator 00:18, 29 Octombrie 2020
Atata timp cat nu este finalizata actiunea in instanta, asupra proprietatii vecinului nu planeaza nicio problema . Puteti solicita de la judecatorie un certificat de grefa pe care sa il inscrieti in cartea funciara a vecinului, acesta nemaiputand face nimic, vanzare sau altceva. Chiar daca si-a facut cadastru si l-a inscris in cartea funciara acest lucru se poate modifica prin hotararea instantei care va avea la baza un raport de expertiza privind layurile terenului
Va multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula un cadastru in instanta? adriana.popescu adriana.popescu Buna seara, Problema mea este urmatoarea: Detin un teren mostenire de la bunici pe care doresc sa fac cadastru. Numai ca in momentul in care am demarat ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma acuza pe nedrept ca i-am luat din teren iar primaria ii da dreptate! popa_sorin popa_sorin buna ziua,va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot da vreo idee sau vreun sfat! este vorba de casa mea parinteasca ,avem un vecin care ne acuza ca ... (vezi toată discuția)
Refacere carte funciara oanagina2003 oanagina2003 In urma unui proces de iesire din indiviziune, raportul de expertiza care a propus si lotizarea in vederea iesirii din indiviziune , a gasit o suprafata mai ... (vezi toată discuția)