avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua,am avut un accident de munca vina fiind a ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua,am avut un accident de munca vina fiind a organizatorului ...

Buna ziua,am avut un accident de munca vina fiind a organizatorului locului de munca ,si a mea fiindca nu purtam bocanci de protectie (asa este trecut in procesul verbal de constatare),eu vreau sa dau societatea in judecata pt daune morale si pt renta viagera lunara ,adica sa ami plateasca diferenta dintre pensia de invaliditate si ultimul salariu,de aceea va rog sa ami spuneti daca este posibil sa ai dau in judecata pt daune morale cat si pt renta viagera lunara sa doar numai pt unul din acestea doua.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: , utilizator 17:54, 29 Octombrie 2020
Buna ziua,
Sunt mai multe aspecte care trebuie lamurite inainte de a stii daca puteti chema in judecata angajatorul. Astfel este important de stiut cand s-a produs accidentul, ce cuprinde in totalitate procesul de constatare, daca a existat o compensatie amiabila din partea angajatorului, ce urmari a produs accidentul de munca dovedite cu acte medicale. In principiu puteti cere atragerea raspunderii pecuniare a angajatorului chiar in situatiei culpei comune. Cuantumul despagubirilor si natura lor juridica pot fi stabilite/estimate dupa studierea docuemntelor de care dispuneti.
Buna ziua,ma refeream la faptul daca pot actiona in judecata pt amandoua adica pt daune morale si pt renta viagera lunara,sau numai pt una dintre ele .Multumesc
Puteti, dar acordarea lor depinde de probele administrate in instanta. Renta viagera se acorda de regula pt incapacitate permanenta de munca cauzata de o infirmitate, etc. De aceea v-am spus ca depinde de actele pe care le aveti raportat la situatia dvs concreta.
O singura intrebare va rog frumos,,,in ce termen pot face actiunea in instanta pt daune eu am suferit accidentul de munca pe data de 12-09-2019 si pana in data de 16 -06-2020 am avut concediu medical cod 03 apoi am fost scos la pensie de ivaliditate grad 3.Multumesc mult,,o zi buna
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
, utilizator
Puteti deschide actiune in instanta civila si solicita daune materiale si/ sau daune morale. Nu conteaza perioada de timp care a trecut de la producerea evenimentului respectiv care a dus la accidentarea dvs.
La deschiderea actiunii anexati in copie xerox, PV de cercetare AM cu invaliditate de catre ITM si formularul FIAM de inregistrare AM cu invaliditate de catre firma.
Nu reiese in clar daca dvs. erati dotat de catre firma cu bocanci de protectie cu bombeu metalic si nu ii purtati in momentul producerii evenimentului. Dotarea trebuia mentionata intr-un document si dvs. sa fi semnat pentru primirea echipamentului de protectie.
In instanta puteti solicita sa se aprobe de catre instanta efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.

Alte discuții în legătură

Accident munca Buna ziua ,eu in data de 12-09-2019 am avut un accident de munca,fiind vorba de o sina de cale ferata de 8 m ce a cazut de la inaltimea de 1,5 m si ma lovit ... (vezi toată discuția)
Accident de munca flopea flopea mai pot da in judecata dupa 4 ani o firma pentru a cere daune morale/materiale? (vezi toată discuția)
Accident la locul de muncă nedeclarat la insistențele și promisiunile șefului. ce mai pot face acum? Ramonaneky Ramonaneky in urma cu 3 luni la locul meu de munca mam accidentat cu o amputare de deget la banzega,am fost transportata la spitalul de urgenta ,iar in drum spre ... (vezi toată discuția)