avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca

mai pot da in judecata dupa 4 ani o firma pentru a cere daune morale/materiale?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:49, 30 Ianuarie 2013
depinde de ce? adica motivele ,daca citesti ce am scris timp de un an de zile aici iti vei da seama de exemplu de mai bine de trei luni itm bucuresti ma tromboneste cu articole etc trebuie sa swcrie un raport cu privire la evenimentele de atunci sau mai exact dupa un an de la redeschiderea anchetei si no fac dsi am probe ca au folosit falsul si uzul de fals pt sustragere urmarire penala .Pe scurt consultate cu un avcat : in fata legi sintem egali toti dar numa scriptic SUCCES
accidentul a fost declarat la 5-6 luni dupa ce sa intamplat.itm-ul a facut atunci o ancheta sa zic asa......si am primit acasa o instiintare despre asta(ca in data cutare sa facut asa si asa etc...sau aplicat sanctiuni la cutare x lei.....)banuiesc k un asemenea raport las putea scoate din arhiva itm sibiu sau ceva de genu.intrebarea e daca nu e prea tarziu sa fac plangerea in judecata accidentul fiind in martie 2009
depinde de exemplu eu am fost gasit vinovat prin ceva anume numai ca acel ceva anume era un fals in acte eu am ramas invalid venitul mi sa redus la 30-40 la suta numai am niciosansa sa ma recuperez am un copil minor inca la scoala desi am 52 de ani toti mau gasit vinovat in 2011 numai ca dupa un an am gasit acte care rezulta ca au folosit falsul pt sustragere urmarire penala conf art 37-38 din legea 316 sau asa ceva trebuie sai asigur un viitor copilului nu am din ce 443 lei numi ajung nici pt utilitati asa ca eu voi lupta cu sistemul pina cind voi cistiga ceea ce spune legea in cazul tau nu stiu despre ce este vorba ,ce motiv ai pt ai da in judecata? am deschis separat proces celui ce mia falsificat actele sint doua dosare unul deschis de statul roman altul de mine totusi am o problema se incearca tergiversarea procesului de catre politie prin faptul ca tine dosarul pe motiv ca vezi doamne face inca ancheta acuma iam facut plingera la politist la procurorul desemnat pt dosarele mele vedem ce urmeaza un domn avocat mia spus sa ma rog sa se rezolve favorabil??? e peaici pe sait eu voi continua sa lupt ,cu morile de vint cu sistemul de nedreptatea care miau facuto nu vor scapa indiferent cit dureaza dumneata de ce vrei proces cu ei? despagubiri morale?ok materiale nu stiu depinde poate iti va raspunde cineva care se pricepe eu am raspuns asa sami treaca supararea si probabil sati ridic moralul NICIODATA NUI TIRZIU mai bine mai tirziu decit niciodata o seara buna ora 0 12 nam somn ce sa fac
Este util sa analizati si sa puneti in balanta gravitatea evenimentului produs si urmarile accidentului de munca, comparativ cu ajutoarele primite deja de la firma. Analizati daca dvs. nu ati avut nicio vina in producerea evenimentului nefericit. O actiune in instanta civila poate dura ani de zile, cu costuri care nu pot fi estimate. Costurile pot fi recuperate de la cei care vor pierde procesul, facand dvs. o cerere catre instanta in acest sens. Puteti solicita in aceeasi cerere si daune morale partii care va fi gasita vinovata, de catre instanta, in urma derularii procesului.
Daca va decideti, puteti deschide actiune in instanta civila, anexand la cerere documentul primit de la ITM.
In cerere, descrieti pe larg modul de producere a evenimentului, ce s-a intamplat in fapt dupa producerea evenimentului pana la declararea ca accident de munca, actiunile intreprinse de catre firma/ ITM, legate de evenimentul produs, actiuni de care aveti cunostinta.
In prima sedinta, solicitati instantei de judecata sa vi se aprobe efectuarea unei expertize tehnice in domeniul protectiei muncii pentru a se stabili cauzele producerii evenimentului, in seama cui pot fi retinute incalcarile de la normele ssm (firma, persoane). De asemenea cereti instantei ca sa solicite firmei/ ITM sa depuna la dosarul cauzei, procesele verbale de cercetare a evenimentului si formualrul FIAM de inregistrare a AM.
Daca aveti anumite elemente clare legate de producerea evenimentului, care credeti ca nu au fost avute in vedere la cercetarea evenimentului, descrieti-le pe larg intr-un document scris pe care sa il depuneti la instanta in momentul primei sedinte publice, pentru a fi avute in vedere de catre instanta si pentru a le utiliza la formularea obiectivelor pentru expertul ce va fi desemnat.
Daca cercetarea evenimentului a fost facuta de catre ITM si accidentul dvs. s-a soldat cu invaliditate, in mod normal dosarul de cercetare al ITM trebuia trimis la parchet si demarate si acolo cercetari pentru a se stabili, dupa caz, responsabilitati penale si trimiterea dosarului in instanta sau neinceperea urmaririi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca m-f-a m-f-a sal, am o problema. am suferit un accident de munca. La locul de munca sa efectuat o constatare a producerii accidentului iar in procesul verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Deces la locul de munca ContSters254006 ContSters254006 Doresc să va descriu pe scurt problema mea. O persoană din familia mea a avut un accident mortal, în locul in care muncea, in timpul programului. ... (vezi toată discuția)
Articolul 349, 350 cod penal gheil gheil Buna ziua, este vorba despre un accident de munca, am primit de la medicul legist 8 , 9 zile de ingrijiri medicale. problema ar fi ca am ramas cu o cicatrice ... (vezi toată discuția)