avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am următoarea speță: am moștenit de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am următoarea speță: am moștenit de la bunicii ...

Partaj moștenire
Bună ziua!
Am următoarea speță: am moștenit de la bunicii mei materni două terenuri( de fapt mama mea era moștenitorul legal,dar fiind decedată la momentul deschiderii succesiunii,eu am moștenit-o prin reprezentare), împreună cu fratele mamei care la acea dată era în viață, între timp a decedat și el. Problema este următoarea: soția supraviețuitoare și verii mei primari nu au făcut succesiunea în urma decesului soțului,respectiv tatălui lor, și nici nu suntem foarte apropiați. Aș vrea să cer partajul pentru acele terenuri. Cum as putea face acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
Alinne, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:26, 29 Octombrie 2020
Buna ziua,
Aveti posibilitatea in calitate de creditor-coproprietar sa cereti deschiderea succesiunii fratelui mamei in instanta si in acelasi timp si partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian-D Cristian-D Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din ... (vezi toată discuția)