avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate trece proprietatea pe numele nepotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate trece proprietatea pe numele nepotului

Se da următoarea problema:bunica decedată,bunicul în viața,imobil dobândit în timpul căsătoriei dar este pe numele lui,au un singur copil.
Bunicul poate sa treaca proprietatea pe numele unui nepot de-al surorii lui fără ca singurul moștenitor de drept să fie deacord?știam că moștenitorul de drept în urma deceasului unui părinte ii revine și partea celui decedat.Bunicul.este în vârsta,82 de ani
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
cristinaflorentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinaflorentina , utilizator 13:05, 29 Octombrie 2020
Imobilul este proprietatea ambilor bunici. Nu are relevanta ca doar bunicul a semnat. Din punct de vedere cronologic, la momentul dobandirii bunicul era casatorit, deci bunul e comun.
Cum intentioneaza bunicii "sa treaca"? Ce act vor sa incheie?

Bunica este moartă,doar bunicul trăiește,ideea este daca poate face vreun act din care sa iasă proprietar nepotul și nu copilu ...copilul se poate trezi fara loc unde sa locuiască?
raluk0207 a scris:

Imobilul este proprietatea ambilor bunici. Nu are relevanta ca doar bunicul a semnat. Din punct de vedere cronologic, la momentul dobandirii bunicul era casatorit, deci bunul e comun.
Cum intentioneaza bunicii "sa treaca"? Ce act vor sa incheie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie whitecamelia whitecamelia Ce act trebui intocmit de catre bunici pentru a ceda dreptul de proprietate asupra unui imobil catre unicul lor nepot? Mentionez ca mama copilului este in ... (vezi toată discuția)
Un caz mai special de succesiune? ContSters32406 ContSters32406 salutare am si eu o intrebare referitor la un caz (zic eu) mai special de succesiune. Exista bunic, bunica, 3 copii iar unul din copii are si el un copil ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)