avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog lamuriri cu privire la masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog lamuriri cu privire la masa succesorala in ...

Buna ziua,
Va rog lamuriri cu privire la masa succesorala in urma decesului mamei .
Situatie:
-sot in viata(tata)
-2 fiice cu tati diferiti
1. casa in care a locuit+terenul aferent
2.teren mostenit de mama de la bunica,pe acest teren mama a ajuns cu succesiunea pana in punctul in care este mostenitor jumate -jumate cu sora mamei,( care a decedat inainte de a se face succesiunea dupa bunica) ,fara copii,necasatorita,care a avut o relatie stabila indelungata dar neoficializata.Intrebarea mea este daca in succesiune se trece si jumatatea terenului mamei de la bunica.Multumesc celor ce-mi vor raspunde !

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:23, 29 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, din masa succesorala face parte și cota de 1/2 dobândita de mamă, prin mostenire de la bunica.
Însă pentru asta, prima etapă este dezbaterea succesiunii după bunică

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune BoangherMihaela BoangherMihaela buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in ... (vezi toată discuția)