avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate - schimbare buletin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate - schimbare buletin

Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutor cuy o situatie, va rog.

Am cumparat un apartament si, fiind luat cu ajutorul mamei mele, in contractul de vanzare cumparare este specificat ca mie imi revine nuda priprietate, iar mamei uzufructul viager, insa notarul a precizat ca practic eu sunt priprietarul apartamentului, insa e o clauza viagera pentru mama mea.

Acum am fost insa sa imi schimb buletinul si doamna de acolo nu mi-a primit actul spunand ca este nevoie de aprobarea mamei, fiind specificata in contract.

Imi puteti spune, va rog, daca era doar plictisita de munca doamna (inainte sa intru eu a mai dat-o pe o doamna afara), sau trebuie sa merg sa semneze si mama pentru a-mi face eu buletinul, avand nuda proprietate asupra imobilului?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Gabriela I.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:50, 1 Noiembrie 2020
Aveti nevoie de acordul mamei.
Notarul nu v-a explicat probabil ce e cu aceasta clauza de uzufruct.. daca mama vrea, va poate si evacua pt ca are dreptul sa stea in casa cu cine vrea. Daca inchiriati casa, ghici cine incaseaza chiria ?
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Are dreptate..
Multumesc frumos pentru raspuns.

Cu o procura la notar s-ar rezolva sa nu fie necesara si prezenta mamei pentru buletin?

Locuim in localitati diferite.

Multumesc anticipat,
Gabriela I.

gi-jane2 a scris:

Aveti nevoie de acordul mamei.
Notarul nu v-a explicat probabil ce e cu aceasta clauza de uzufruct.. daca mama vrea, va poate si evacua pt ca are dreptul sa stea in casa cu cine vrea. Daca inchiriati casa, ghici cine incaseaza chiria ?

Da, se poate exprima acordul in fata notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. cum pot înlătura abuzul? ravita ravita Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 . Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager tipadana tipadana Prezint pe scurt speta: doi soti UA si UB ii vand doamnei BB(persoana cu domiciliul in alta tara) un apartament, aceasta fiind nudul proprietar, cu drept de ... (vezi toată discuția)