avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am nevoie de un sfat

Buna ziua ,numele meu este Mariana si as avea nevoie de un sfat de la dvs.Am un magazin si as vrea sa-l inchid,zilele trecute am vorbit cu contabila si mi-a spus ca dureaza cam un an pana ies toate actele necesare pentru a-l desfiinta si ca in tot acest timp trebuie sa platesc impozitul forfetar.Este adevarat?Daca da ce ma sfatuiti sa fac?magazinul nu mai produce nici un ban si nu am cum sa platesc,exista o alta cale prin care sa inchid definitiv acest magazin fara sa platesc prea mult?Astept raspuns si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:02, 30 Decembrie 2009
Vindeti-l !
Nu stiu exact la ce va referti dvs. cand spuneti inchiderea unui magazin.
In cazul in care este vorba despe inchiderea unui punct de lucru - faptul ca radiati punctul de lucru respectiv nu inseamna ca societatea nu este in continuare obligata la plata impozitului.
Daca va referiti la lichidarea societatii, este o procedura de durata daca societatea are datorii, intrucat este necesar un lichidator. Si in cazul suspendarii activitatii (pe o perioada de 3 ani), poate dura mult, pentru ca, cel putin la registrul comertului Bucuresti se dau termene foarte mari. Partea proasta este ca in tot acest timp, societatea este considerata ca fiind in activitate, astfel ca trebuie platit impozitul.
O solutie ar fi sa cesionati partile sociale altei persoane, daca reusiti sa gasiti pe cineva interesat - ceea ce insemana ca dvs. incetati sa mai fiti asociat in societatea respectiva.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
ContSters117625, utilizator
Schimbati sediul social in alt judet apoi suspendati activitatea firmei.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
procedura dizolvarii si lichidarii nu ar trebui sa dureze mai mult de 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl seller seller Buna ziua !~ Am un SRL care a avut activitate in ultimi 3 ani , declaratiile despuse la zi , si sutem 2 actionari . In acest moment mai avem ceva ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate srl irinaszekely irinaszekely Buna ziua! Am o firma a carei activitate a fost suspendata timp de 3 ani, dupa care am reluat activitatea. Insa, cu noua lege a impozitului forfetar, as ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru societati cu activitate zero iulidiv iulidiv Buna ziua - am o societate care nu mai are activitate din 2004 si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a nu plati impozit forfetar si ce tarife se ... (vezi toată discuția)