avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere?

am facut prostia de a sta giranta la o calega care avea probleme financiare .dupa cateva luni am avut surpriza sa aflam inpreuna cu colegele cu care am stat giranta ,ca respectiva nu a platit decat f.putin din credit si mai are inca cateva credite restante.surpriza cea mare a fost cand ne-au venit retinerile pe salar si respectiva nu a mai venit la servici.de restituit sumele retinute nu poate fi vorba ptr. ca nu mai lucreaza iar bunuri mobile sau imobiliare nu are.ce avem de facut? va rog un sfat.multumesc.
Cel mai recent răspuns: old_habits_die_hard , utilizator 21:05, 10 August 2006
Faceti o plangere la politie.
Are bunuri pe numele ei?
Acum 5 ani ne-am trezit mai multe colege in aceeasi situatie pentru ca o colega "de incredere" a abuzat de increderea noastra. Pe mine m-a determinat sa ma inscriu reprezentant "Avon" si numai ea a ridicat marfa (de zeci de milioane) in numele meu si a altor colege (cu acordul nostru !) dar fara sa plateasca deloc marfa ridicata (cu toate ca tot noi eram cumparatoarele ei si plateam imediat !). La alte colege s-au facut popriri pe salarii pe baza documenelor trimise de banci (unde platise numai 1-2 rate !) dar directorul economic a inteles situatia si a pus-o pe impricinata sa plateasca la banci cu picatura si apoi la Avon (de unde imi veneau acasa somatii de plata si sechestru). Ne inchidea telefonul ... S-a rezolvat intr-un an, cu jigniri, amenintari, lacrimi si mult stress iar ea se amuza de prostia noastra. De atunci nu am mai avut incredere in nimeni ...

am facut prostia de a sta giranta la o calega care avea probleme financiare .dupa cateva luni am avut surpriza sa aflam inpreuna cu colegele cu care am stat giranta ,ca respectiva nu a platit decat f.putin din credit si mai are inca cateva credite restante.surpriza cea mare a fost cand ne-au venit retinerile pe salar si respectiva nu a mai venit la servici.de restituit sumele retinute nu poate fi vorba ptr. ca nu mai lucreaza iar bunuri mobile sau imobiliare nu are.ce avem de facut? va rog un sfat.multumesc.
nu e abuz de incredere.poate fi inselaciune.discutabil...
daca spui ca-i insolvabila, nu prea ai ce sa-i faci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanțe prin executor judecătoresc de la girant. florea_ctin florea_ctin Bună ziua. Va adresez o întrebare legat de situația în care se află un coleg de muncă. Undeva prin anul 2004 un fost coleg S.O. a făcut un împrumut ... (vezi toată discuția)
Ca girant, am ajuns sa platesc poprirea, adica implicit imprumutul Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Sunt intr-o situatie critica si sper sa gasesc o cale in urmatoarea situatie: Am ajutat un amic acum ceva timp(cam 2 ani de zile) sa obtina un ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)