avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vand masina de pe persoana fizica catre firma mea SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vand masina de pe persoana fizica catre firma mea SRL

Buna seara
Vreau sa vand masina de pe persoana fizica catre firma mea SRL, pentru a putea merge cu ea in Italia.
Dar am anumite nelamuriri;
1. Cum trebuie facuta transcrierea, doar la inmatriculari, apoi primarie la taxe, si schimbata si asigurarea/casco nu?
2. In caz ca o sa inchid firma apoi, care sunt pasii fiind in patrimoniul firmei, daca trebuie platite impozite ceva la lichidarea firmei?
3. Daca se face vanzarea de p.f. cum se face achizitia de catre firma? Sau imi convine sa o donez? Dar sa nu fie greu apoi cand lichidez firma sa o transcriu pe pf..
4. Daca se schimba ceva de pe firma privine taxele/impozitele
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 01:37, 31 Octombrie 2020
masina va întra în patrimoniul firmei..se va amortiza.se schimba toate asigurarile pe firma( mai mari)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar ? dumitru2000 dumitru2000 Am un srl cu asociat unic si este suspendat. As vrea sa lichidez firma ca nu mi-a adus nimic si sa nu mai am griji. Pe firma am o dacie cu care merg ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor unei firme in propietate privata..............!? nicholas455 nicholas455 Imi poate spune cineva ce se intampla cu bunurile unei firme (propietati imobiliare, masini, etc) la inchiderea unei firme? Acestea trec in propietatea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)