avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Tata (vaduv) doreste sa se recasatoreasca. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Tata (vaduv) doreste sa se recasatoreasca. Ea este ...

Buna ziua,

Tata (vaduv) doreste sa se recasatoreasca. Ea este tot vaduva, fiecare dintre ei avand cate un copil major.
Fiecare detine un apartament (coproprietate cu copilul care si-a obtinut partea in urma sucesinuii dupa parintele decedat).
Amandoi doresc sa se casatoreasca civil (si nu vor sa mai asptepte deoarece "nu mai sunt tineri"), dar vor ca in cazul decesului unuia dintre ei bunurile dobandite innaintea casatoriei sa ramana copilului si nu sotului supravietuitor.
Daca tata va deceda innaintea ei, apartamentul lui sa imi ramana doar mie, si daca ea va deceda innaintea lui, apartamentul ei sa ii ramana doar fiicei ei.

Care este varianta legala cea mai simpla si sigura (in perioada aceasta cu Covid nu vrem sa umblam f mult) ca sa putem sa legalizam acest lucru.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:58, 31 Octombrie 2020
Fiecare părinte să facă acte din timpul vieții, către propriul copil.
Va recomand un contract de donație cu uzufruct viager.
In acest mod, nici nu va mai fi necesară dezbaterea succesiunii. Fiecare copil va deveni proprietar deplin la decesul părintelui său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)
Donație uzufruct viager și moștenire Delia2019 Delia2019 Bună ziua Părinții mei mi-au făcut donație apartamentul lor cu reținere de uzufruct viager, fiind singurul lor copil. Mama mea a decedat și tatal meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)