avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perioada de timp in care se poate contesta o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perioada de timp in care se poate contesta o succesiune..?

Dupa efectuarea unei succesiuni ce perioada de timp au la dispozitie eventualii mostenitori care nu au participat pt. a putea contesta succesiunea ?
Cel mai recent răspuns: mihai_tun , utilizator 16:07, 28 Iulie 2006
Daca prin efectuarea succesiunii dvs. intelegeti intocmirea certificatului de mostenitor, atunci termenul in care trebuie introdusa la judecatorie actiune civila pentru anularea acestui act este de trei ani, termen care incepe sa curga de la emiterea actului, de regula, insa pentru mostenitorii care nu au avut cunostinta de existenta certificatului de mostenitor, acest termen de prescriptie extinctiva a dreptului de a obtine anularea certificatului de mostenitor curge din momentul cand mostenitorii vatamati prin emiterea certificatului de mostenitor au aflat de existenta actului (certificatul de mostenitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Testament fara rezervatari grobianu grobianu Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: - tatal (unic proprietar) a lasat mostenire toate bunurile lui doar uneia dintre cele doua fiice ale sale (la ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil arvat_t arvat_t Am primit printr-un act de donatie un apartament de la o persoana care nu are nici un grad de rudenie cu mie.Pot fi actionata in jud.de rudele ei (are verisori ... (vezi toată discuția)