avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 COD CAEN servicii in constructii
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

COD CAEN servicii in constructii

Buna ziua,
Am o nelumarire legata de alegerea codului CAEN pentru lucrari de renovare spatii comerciale si locuinte (apt, vile, case, etc..).
Lucrarile constau in predarea spatiului la cheie - lucrari de finisaje, compartimentari rigips, placari ceramice(gresie/faianta), instalatii sanitare, instalatii electrice interioare(lumini, prize,etc..), plafoane false, s.a.m.d. Ce fac? Infiintez sapte firme pe fiecare specialitate sau exista un cod CAEN ce poate sa le inglobeze.
Ponderea valorica a lucrarilor pe specialitate (finisaje/sanitare/electrice/, etc..) difera de la lucrare la lucrare. Nu este una principala non-stop.
M-am gandit la cod4120 - modificarea si renovarea structurilor rezidentiale existente - ESTE CORECT?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: niivan , utilizator 22:59, 2 Noiembrie 2020
Buna ziua
4120 este cu totul altceva si anume: Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale
Nu trebuie sa infiintati 7 firme, ci doar sa autorizati:

4321 Lucrări de instalaţii electrice
4322 Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat
4329 Alte lucrări de instalaţii pentru construcţii
4331 Lucrări de ipsoserie
4332 Lucrări de tâmplărie şi dulgherie
4333 Lucrări de pardosire şi placare a pereţilor
4334 Lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri
4339 Alte lucrări de finisare

Va ganditi care ar face pondere mai mare in total si acela va fi cod principal de activitate, iar celelalte vor fi activitati secundare.

Multumesc pentru raspuns, aveti dreptate 4120 ="Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale", dar aceasta clasa contine printre cele de constructii de la zero si "modificarea si renovarea structurilor rezidentiale existente". Vroiam sa stiu daca aceasta subcategorie include operatiile descrise mai sus de dumneavoastra (4321,...4339)
Pentru acestea ponderea nu pot sa o stabilesc exact. O luna sunt lucrarile de electrice principale, alta luna cele de finisaje si tot asa oscileaza in functie de lucrarile efectuate pentru renovarea spatiilor si de ceea ce este necesar pentru a fi finalizate. De aceea caut un cod caen cat mai acoperitor al acestor activitati.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
niivan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen constructii alinabudescu alinabudescu va rog sa ma ajutati intr-o problema as dori sa stiu si eu care codurile caen intra in ramura de constructii va multumesc!#-o#-o#-o#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Salariul minim în constructii bucovineanu69 bucovineanu69 Buna sunt salariat la o firma de construcții și are codul cane 4333 se încadrează în hotărârea guvernului 114 din 29 decembrie 2018 cu salariu minim de ... (vezi toată discuția)
Coduri caen ionutt ionutt Buna ziua, Codul CAEN - 4120 - Lucrări de contstrucţii a lucrărilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, include şi alte coduri, cum ar fi - 4312 ... (vezi toată discuția)