Mă găsesc în următoarea situație:
- În anul 2015 am fost prins conducând fără permis și, după aproximativ 3 ani, în octombrie 2018 s-a dat sentința: 8 luni de închisoare cu suspendare cu o perioadă de încarcerare de 2 ani.
- În anul 2019, în luna iulie (în perioada de încarcerare) am fost din nou prins conducând fără permis, iar la începutul lunii august 2020 am primit acasă rechizitoriul.
- între timp am ispășit pedeapsa din primul dosar.
- motivele care m-au determinat și în 2015 și în 2019 să conduc fără permis (mașina mea personală) sunt motivate de anumite urgențe (inclusiv medicale) - situații ce pot fi verificate - se consideră acest aspect ca fiind circumstanță atenuantă? - in ambele situatii urmam cursurile unei scoli de soferi - sunt căsătorit, am doi copilași cu vârsta sub 2 ani, iar soția nu lucrează - dorința mea de a rămâne cât mai mult posibil în libertate e să asigur un trai familiei - se consideră acest aspect ca fiind circumstanță atenuantă?
- Termenul de judecată pentru al doilea dosar a fost stabilit pe 26 octombrie, dar nu l-am putut onora și s-a amânat pe 7 decembrie.
Există vreo posibilitate legală ca sentința din al doilea dosar să fie tot cu suspendare sau va fi cu executare?
Inca o pedeapsa cu suspendare nu este posibil. In cazul unei condamnari la pedeapsa cu inchisoarea, se revoca vechea suspendare iar pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, potrivit dispoziţiilor referitoare la pluralitatea intermediara. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze sa va acorde asistenta juridica si reprezentare.