avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recidivă conducere fără permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recidivă conducere fără permis

Bună ziua,

Mă găsesc în următoarea situație:
- În anul 2015 am fost prins conducând fără permis și, după aproximativ 3 ani, în octombrie 2018 s-a dat sentința: 8 luni de închisoare cu suspendare cu o perioadă de încarcerare de 2 ani.
- În anul 2019, în luna iulie (în perioada de încarcerare) am fost din nou prins conducând fără permis, iar la începutul lunii august 2020 am primit acasă rechizitoriul.
- între timp am ispășit pedeapsa din primul dosar.
- motivele care m-au determinat și în 2015 și în 2019 să conduc fără permis (mașina mea personală) sunt motivate de anumite urgențe (inclusiv medicale) - situații ce pot fi verificate - se consideră acest aspect ca fiind circumstanță atenuantă?
- in ambele situatii urmam cursurile unei scoli de soferi
- sunt căsătorit, am doi copilași cu vârsta sub 2 ani, iar soția nu lucrează - dorința mea de a rămâne cât mai mult posibil în libertate e să asigur un trai familiei - se consideră acest aspect ca fiind circumstanță atenuantă?
- Termenul de judecată pentru al doilea dosar a fost stabilit pe 26 octombrie, dar nu l-am putut onora și s-a amânat pe 7 decembrie.

Există vreo posibilitate legală ca sentința din al doilea dosar să fie tot cu suspendare sau va fi cu executare?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
TiberiuCiprian, utilizator
Inca o pedeapsa cu suspendare nu este posibil. In cazul unei condamnari la pedeapsa cu inchisoarea, se revoca vechea suspendare iar pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, potrivit dispoziţiilor referitoare la pluralitatea intermediara. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze sa va acorde asistenta juridica si reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fără permis - rechizitoriu TiberiuCiprian TiberiuCiprian Am primit un rechizitoriu pentru comiterea celei de a doua infracțiuni de conducere fără permis in timpul perioade de încarcerare de la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog mult, fara critici daca se poate, sa ma sfatuiti ... Alina95. Alina95. Buna ziua. Va rog mult, fara critici daca se poate, sa ma sfatuiti in legatura cu o situatie si anume: in anul 2012, sotul meu a fost condamnat la inchisoare ... (vezi toată discuția)
Doua dosare pentru conducere sub influenta alcoolului calinciomag calinciomag Am si eu o nelamurire.In data de 21 decembrie 2009 am fost prins conducand sub influenta alcoolului,permisul mi-a fost retinut pe o perioada nederminata si ... (vezi toată discuția)