avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In caz de divorț cu copii minorii cine este mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In caz de divorț cu copii minorii cine este mai avantajat sa ...

In caz de divorț cu copii minorii cine este mai avantajat sa primeasca custodia copiilor minori,si daca costodia este luata de unul dintre,parinti acesta poate parasi țara cu minorii? Stabilirea pensiei de intretinere in fuctie de nevoile minorilor sau este o cota fixa pentru copii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:35, 3 Noiembrie 2020
In proportie covarsitoare, se stabileste domiciliul minorilor la mama si exercitarea autoritatii parintesti in comun, dar orice regula comporta desigur exceptii!
Daca exercitarea autoritatii este comuna ("custodia" cum se spune popular) un parinte nu poate pleca din tară cu minorul fără acordul celuilalt parinte.
Pensia de întreținere în ipoteza în care părintele are doar un minor este de 1/4 din veniturile sale nete, permanente!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula in legislatia actuala este cea a exercitarii in comun a autoritatii parintesti, ceea ce inseamna ca faca acordul celuilalt parinte nu se va putea parasi teritoriul tarii.

Nu exista avantaje de o parte si de cealalta ci exista doar criteriul interesului superior al copilului, astfel ca autoritatea parinteasca comuna este considerata a satisface cel mai bine acest interes, copilul avand in fond 2 parinti implicati in deiziile importante care il privesc.

Locuinta copilului va fi stabilita de regula la parintele alaturi de care exista o continuitate in ingrijire, in suportul emotional, in satisfacerea nevoilor de conectare, competenta si afectiune.

Pensia de intretinere se raporteaza la nivelul veniturilor nete ale parintelui, corelata cu nevoile copilului. Pt un minor procentul maxim este de 1/4 din venit.
Fara custodie exclusiva nu se poate parasi tara decat cu acordul celuilalt parinte.
Foarte probabil aceasta va fi situatia stabilita de instanță.
Daca vreti sa va stabiliți in străinătate discutati serios cu avocatul despre acest aspect ca sa stiti daca aveti sanse si pentru analizarea unui program de vizita.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sau totala ? care este avantajul si dezavantajul pt fiecare. CantaCristinaAncuta CantaCristinaAncuta As dori sa știu care este diferența între custodie comuna sau custodie totala . Si cer sunt avantajele si dezavantajele fiecărei dintre ele. Va ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj morarumarinela morarumarinela Buna ziua , As dori sa intentez proces de divort si am cateva nelamuriri . Sunt casatorita de 13 ani si in aceasta perioada relatiile noastre s-au deteriorat ... (vezi toată discuția)