avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperari creante~
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperari creante~

Am o datorie la cosmote de acum 3 ani si ma tot someaza o firma de recuperari.Firma se numeste credit express.Ma poate actiona in judecata?cat dureaza un proces ca asta?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:54, 25 Decembrie 2009
Daca au trecut trei ani creanta este prescrisa, ce fac acum sunt doar "presiuni".

Nu semnati nimic si nu platiti, orice semnatura sau plata pot fi interpretate ca recunoastere a debitului.
Narcizaa a scris:

Nu semnati nimic si nu platiti, orice semnatura sau plata pot fi interpretate ca recunoastere a debitului.

si asta va repune in termenul de prescriptie si va pot da atunci in judecata.
Trebuie mai intai sa verificati daca datoria nu s-a prescris intre timp .

In cazul in care datoria este mica , este foarte putin probabil sa va dea in judecata , iar daca nu aveti niciun bun pe numele dumneavoastra , puteti sta linistit chiar daca aveti o datorie mai marisoara pentru ca executorii judecatoresti nu se baga .

Doar 3 din 10 debite sunt recuperate si procentul este in scadere , sumele fiind recuperate numai datorita bunavointei debitorilor care au acceptat sa plateasca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie cosmote ancutaandreea ancutaandreea foarte pe scurt: In 15.12.2009 sotul meu a incheiat un contract cu firma de telefonie Cosmote pe 2 ani de zile. Contractul a expirat iar numarul de telefon a ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de 7 ani... bogdancozmin bogdancozmin Buna ziua, numele meu este Bogdan si am o intrebare: pot fi obligat sa platesc o factura restanta de 7 ani? Problema sta in felul urmator: mama mea, Mihaela a ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare IULIA47 IULIA47 Am avut de circa 5 ani un abonament cosmote la care am renuntat. De aproape o luna ma suna o firma de recuperare spunand ca am o datorie de 160ron, la care se ... (vezi toată discuția)