avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți ...

Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți neinfectati care sa fie alăptați de mame infectate cu Covid-19.
Am inteles ca au in lucru asa ceva.
Ati auzit de asa ceva sau este doar un zvon?

Este o forma de infectare a noilor născuți daca se va adopta un astfel de ordin.
Noii născuți nu sunt infectati atunci cand se nasc chiar daca mamele sunt infectate cu Sars-Cov-2.
Cu ocazia alăptării se vor infecta foarte probabil.
Nu înțeleg logica unui astfel de ordin care am impresia ca l-au vrut unii medici care se pare ca au idei extrem.de proaste.

Sa expui niște noi născuți la virusul Sars-CoV-2 nu poate fi in niciun caz o idee buna.

Oare mamele infectate ar fi de acord sa isi alăpteze bebelușii sanatosi?

Nu am in vedere ipoteza in care atat mama cat si copilul este infectat cu Sars-Cov-2.
Intr-o atare ipoteza este altceva.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:11, 22 Martie 2021
Domnule avocat , va inselati , acel medic militar din Cluj si-a scos - nu masca , ci ochelarii- pe deplin constient la ce se expune , este seful sectiei ATI de la spitalul militar . Era o situatie de viata-si-de-moarte a unui om , iar el este militar , deci , cu toate ca nu era obligat , eu nu ma mir , dar il admir profund . Si nu s-a expus decat pe el , nu este adevarat ca a imbolnavit toata delegatia clujeana , singurul care a fost infectat a fost el ( informatie certa ) . In legatura cu alaptatul , v-ati convins ( cred ) ca e doar o aiureala , nici nu mai merita comentata .PS. Poate ar fi oportun sa analizati daca nu ar fi bine sa puneti “ un bemol “ informatiilor primite din acea sursa ,, pare ca ar vrea sa va puna in situatie delicata .
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
Da, imi cer scuze, asa este cu medicul militar.Aveti dreptate.Nu avea de ce sa isi scoata masca.
Insa, este acelasi lucru daca ne gandim la consecintele concrete.
Credeti ca medicii civili nu ar proceda la fel daca nu i-ar reusi intubarea la noul nascut?
Va dati seama cat de mic este un bebelus fata de un adult...

Pe surse, sa stiti ca stau foarte bine.
Sunt chiar inaintea mass-mediei de multe ori.Cand anunta ei ceva eu deja stiu.
Credeti ca stateam sa pierd timpul sa scriu aici daca nu aveam o siguranta extrem de ridicata?
Mass-media nici nu stie de asa ceva sau cel putin asa cred eu, pentru ca ar fi reactionat banuiesc eu.
Insa, depinde si cat de mari sunt interesele.
Cateodata, unele lucruri pot fi mult mai complicate decat par.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Am cautat ceva ca sa va lamuresc.
Am găsit ceva ca sa va dau un link:

[ link extern ]

Daca sunt multi care cred ca virusul nu exista de ce m-ati crede pe mine...

Pericolul mare va fi de la mamele care cred ca virusul nu exista...
Mai sunt și mame care cred ca ele au făcut copilul si pot face ce vor ele cu copilul lor.Sunt si mame care zic ca ele au făcut copilul ele decid viata lui...

Oare chiar trebuie sa ne punem la mintea lor?

Lasand la o parte mamele, OMS care zicea prin ianuarie-februarie 2020 ca noul coronavirus este o răceala acum vine cu alte idei nefericite.
Donald Trump avea dreptate sa fie supărat pe OMS si sa le taie finanțarea.

Din linkul de mai sus rezulta:

,,Asociatia SAMAS si alte organizatii si grupuri civice au solicitat inca din Martie 2020 alinierea acestei metodologii cu recomandarile OMS in ceea ce priveste facilitarea alaptarii si pentru mamele infectate cu Covid19, fiind dovedit faptul ca, prin luarea masurilor necesare de protectie, beneficiile alaptarii depasesc riscurile infectarii."
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un medic foarte bine pregatit profesional atrage atenția ca parintii infecteaza copii.

[ link extern ]

,,Medicul spune că acești copii care au boli cronice pot evolua într-o formă gravă de Covid-19, iar pericolul constă în faptul că sunt mai puține locuri pentru copii decât pentru adulți în spitalele specializate Covid, unde există toată aparatura necesară îngrijirii unor astfel de cazuri serioase."

"De-aia trebuie să avem grijă de copiii noștri bolnavi, ca să nu ajungem în situația adulților", a mai spus dr. Craiu.

Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
Alaptarea noilor nascuti neinfectati de mamele lor asimptomatice infectate cu virusul Sars-CoV-2 poate prezenta si un risc de ordin psihiatric pentru noii născuți, aspect care la acest moment se afla in studii de specialitate.

,,Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre arată că acest lucru este probabil”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Acesta a atras atenția că medicii și cercetătorii trebuie să identifice care sunt cauzele pentru care pacienții dezvoltă astfel de afecțiuni psihiatrice, dar și să stabilească noi tratamente."

Prin urmare, riscul de infectare poate produce efecte nefaste pentru sănătatea psihica ulterioară a copilului.
OMS nu a analizat și acest aspect deși este un lucru foarte important pentru viitorul unui copil.

Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)