Buna ziua,
as avea nevoie de un sfat: in urma decesului tatalui meu a ramas casa+teren, din pacate casa nu are facuta receptia, exista doar o autorizatie de constructie expirata de multi ani +proiect care nu s-a indeplinit 100%; terenul este pe numele tatalui si al mamei; pentru casa si teren s-a platit impozit; as dori sa intram in legalitate si am inteles ca trebuie reluata toata procedura de reautorizare+certificat urbanism+receptie casa ; intrebarea e cum sa procedam sa deschidem succesiunea doar pentru teren ? si apoi toate actele pentru casa sa se faca direct pe numele mostenitorilor? se poate face succesiune doar pentru teren fara casa ( din punct de vedere legal casa nu exista) sau care ar fi solutia? multumesc
Constructia apare la rolul fiscal inregistrata , platiti impozit pentru ea e numele parintilor, asa ca nu puteti sa schimbati regimul. Solicitati totusi procesul verbal de receptie , casa fiind terminata. Eventual veti plati o expertiza constructii care sa identifice constructia si o veti depune la primarie. Rezolvati pe cale administrativa in ce priveste actele casei. Pentru a putea face demersuri in acest sens veti solicita unui notar certificat de calitate de mostenitor, iar la final veti face succesiunea.
Intabulare casa
leorot
in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui.
in 1997 tatal meu a decedat.
in 2004 bunicul a decedat.
in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)