avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa fara receptie Buna ziua, as avea nevoie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa fara receptie Buna ziua, as avea nevoie de un ...

Mostenire casa fara receptie

Buna ziua,
as avea nevoie de un sfat: in urma decesului tatalui meu a ramas casa+teren, din pacate casa nu are facuta receptia, exista doar o autorizatie de constructie expirata de multi ani +proiect care nu s-a indeplinit 100%; terenul este pe numele tatalui si al mamei; pentru casa si teren s-a platit impozit; as dori sa intram in legalitate si am inteles ca trebuie reluata toata procedura de reautorizare+certificat urbanism+receptie casa ; intrebarea e cum sa procedam sa deschidem succesiunea doar pentru teren ? si apoi toate actele pentru casa sa se faca direct pe numele mostenitorilor? se poate face succesiune doar pentru teren fara casa ( din punct de vedere legal casa nu exista) sau care ar fi solutia? multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constructia apare la rolul fiscal inregistrata , platiti impozit pentru ea e numele parintilor, asa ca nu puteti sa schimbati regimul. Solicitati totusi procesul verbal de receptie , casa fiind terminata. Eventual veti plati o expertiza constructii care sa identifice constructia si o veti depune la primarie. Rezolvati pe cale administrativa in ce priveste actele casei. Pentru a putea face demersuri in acest sens veti solicita unui notar certificat de calitate de mostenitor, iar la final veti face succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa, terenul este pe numele tatalui decedat si al ... lupescu.ioana lupescu.ioana Intabulare casa , terenul este pe numele tatalui decedat si al mamei Care este procedura pentru a intabula o casa , daca terenul este pe numele tatalui si ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa leorot leorot in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui. in 1997 tatal meu a decedat. in 2004 bunicul a decedat. in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se dă următoarea speță. autorizație de construire ... Baciubobo Baciubobo Bună seara. Se dă următoarea speță. Autorizație de construire dobândită in 2000. Casa construita dar fără a respecta lungimea casei din plan. E mai ... (vezi toată discuția)