avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa fara receptie Buna ziua, as avea nevoie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa fara receptie Buna ziua, as avea nevoie de un ...

Mostenire casa fara receptie

Buna ziua,
as avea nevoie de un sfat: in urma decesului tatalui meu a ramas casa+teren, din pacate casa nu are facuta receptia, exista doar o autorizatie de constructie expirata de multi ani +proiect care nu s-a indeplinit 100%; terenul este pe numele tatalui si al mamei; pentru casa si teren s-a platit impozit; as dori sa intram in legalitate si am inteles ca trebuie reluata toata procedura de reautorizare+certificat urbanism+receptie casa ; intrebarea e cum sa procedam sa deschidem succesiunea doar pentru teren ? si apoi toate actele pentru casa sa se faca direct pe numele mostenitorilor? se poate face succesiune doar pentru teren fara casa ( din punct de vedere legal casa nu exista) sau care ar fi solutia? multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constructia apare la rolul fiscal inregistrata , platiti impozit pentru ea e numele parintilor, asa ca nu puteti sa schimbati regimul. Solicitati totusi procesul verbal de receptie , casa fiind terminata. Eventual veti plati o expertiza constructii care sa identifice constructia si o veti depune la primarie. Rezolvati pe cale administrativa in ce priveste actele casei. Pentru a putea face demersuri in acest sens veti solicita unui notar certificat de calitate de mostenitor, iar la final veti face succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa, terenul este pe numele tatalui decedat si al ... lupescu.ioana lupescu.ioana Intabulare casa , terenul este pe numele tatalui decedat si al mamei Care este procedura pentru a intabula o casa , daca terenul este pe numele tatalui si ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa leorot leorot in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui. in 1997 tatal meu a decedat. in 2004 bunicul a decedat. in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)
Teren cu casa fara autorizatie kazuru kazuru Buna ziua, Ne-am mutat in aceasta casa in anul 2007, insa nici astazi nu avem autorizatie de constructie. Terenul este pe numele tatalui (si al mamei ... (vezi toată discuția)