Bună ziua.
Prietena mea a fost trimisă acasă de la serviciu, pe motiv că ar fi furat din casa de marcat 3 lei. Problema e că nu a primit nicio hârtie, ceva care să demonstreze încetarea CIM. Ea a plecat pur și simplu, dar eu i-am zis că poate ar trebui să se ducă cât mai curând la serviciu și să lămurească situația. Care credeți că ar fi cea mai bună soluție in acest caz?
Da,exact. I s-a spus că e concediată, i s-a cerut cheia de la magazin, fără să primească vreo hârtie, vreo decizie. L-a sunat pe administrator mai târziu, iar acesta a spus că va vorbi cu contabilul și cu juristul pentru a vedea cum se încheie CIM-ul.Chiar dacă ar fi furat acei 3 lei, e corect să procedeze așa, să dea angajatul afară ?
Oare ce ar trebui să facă? Nu e mai bine să se ducă mâine la serviciu?
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
2. Sa mearga la serviciu si sa vada ce i se spune.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Încă ceva: in mod normal, chiar și în situația ei,are dreptul la preaviz?Ar fi o idee bună încetarea prin acordul părților, ar exclude asta o eventuală plângere penală?
Bună ziua, din nou! Revin pentru a relata cum au decurs lucrurile in continuare. S-a dus astăzi la serviciu, dar tot nu a primit vreo decizie de concediere. Reprezentantul firmei tot susține că așteaptă să îi spună contabila si juristul ce trebuie să facă și cum să înceteze CIM-ul.
Prietena mea i-a spus că nu poate fi concediată verbal. Ea a și scris o cerere de incetare prin acordul părților, dar e semnată doar de ea,deci fără valoare...
Administratorul susține că acei 3lei au fost furați, pentru că au fost "palmați"(exprimarea îi aparține) din casa de marcat.Se bazează pe filmarea video, dar pe aceasta nu apare momentul în care ea bagă banii in buzunar, ci doar că ținând banii in mână,se îndreaptă spre vestiar..Nu vrea să creadă că e ciubuc, așa cum se mai întâmplă în comerț. Oricum a zis ceva f interesant, el spune că din moment ce in acest domeniu sunt multe pierderi, de fapt angajații nu ar trebui să ia nici măcar 50 de bani din casa de marcat, chiar dacă le lasă clienții...
Oare ce ar trebui făcut în continuare?
Dat afara
hero services
buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)