avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimisă pur și simplu acasă, de la serviciu. Bună ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimisă pur și simplu acasă, de la serviciu. Bună ziua. Prietena mea a fost trimisă acasă de la serviciu, ...

Bună ziua.
Prietena mea a fost trimisă acasă de la serviciu, pe motiv că ar fi furat din casa de marcat 3 lei. Problema e că nu a primit nicio hârtie, ceva care să demonstreze încetarea CIM. Ea a plecat pur și simplu, dar eu i-am zis că poate ar trebui să se ducă cât mai curând la serviciu și să lămurească situația. Care credeți că ar fi cea mai bună soluție in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Andy080 , utilizator 18:36, 6 Noiembrie 2020
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt patroni care nu accepta sa fie furati.Nici 3 lei.Aste sunt principiile lor si nu se abat de la ele.Cui nu-i place e dat afara imediat fara multe vorbe.
Era ciubuc, dar e adevărat, el poate interpreta altfel situația.
Dar dvs nu ati răspuns la întrebările mele, eu am nevoie de sfaturi bazate pe lege, nu de păreri ; deci mulțumesc, dar vă rog să reveniți doar dacă aveți ceva util de spus.

mitabiciclista a scris:

Sunt patroni care nu accepta sa fie furati.Nici 3 lei.Aste sunt principiile lor si nu se abat de la ele.Cui nu-i place e dat afara imediat fara multe vorbe.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal e furt si poate face plangere penala.Nu conteaza suma furata.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa este, poate face plângere penală. Asta însă nu înseamnă și că se lasă cu pedeapsă penală. Să fim, totuși, realiști.
Dacă nu acceptă să fie păgubit de 3 lei ciubuc să o facă, dar în paralel să respecte pașii pe care i-a descris dl. Cornel Vasile. Dacă o dă afară așa cum crede contabila că trebuie să facă și e reclamat la ITM o să fie tras la răspundere mult mai repede decât o să fie chemată pentru declarații, la poliție, angajata lui.

Apoi el a sunat la poliție ( sau așa a lăsat să se înțeleagă ) zicând că o fostă angajată care a fost concediată pentru furt,nu vrea să părăsească magazinul. Cum ea a zis că va pleca,el a zis la telefon că nu mai e nevoie de echipaj.

Astea-s povești.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Emilika40, utilizator
Ce am uitat să menționez , e că CIM-ul cu nr 004 pe care l-a primit prietena mea( și care se pare că nu a fost înregistrat),avea un salariu destul de bun, iar în extrasul Revisal si pe adeverința de vechime a văzut azi că era trecut salariul minim pe economie. I s-a atras atenția și asupra acestui aspect, iar administratorul a spus că probabil contabila a făcut o greșeală și că îi va trimite altădată extrasul și adeverința. Eu cred că el știa lucrul ăsta, poate chiar el a cerut asta.
De aceea intreb: ce urmări poate avea faptul că angajatei i s-a dat un exemplar dintr-un cim neînregistrat, contractul de muncă fiind prelungit de fapt printr-un act adițional de care nu avea habar? Plus că mai e și diferența, inexplicabilă, de salariu.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Andy080, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba si preaviz akyla akyla Buna ziua, Acum o luna, am fost angajata, cu CIM, pe perioada nedeterminata, in care este trecuta o perioada de proba de 90de zile dar si perioada de ... (vezi toată discuția)
Dat afara hero services hero services buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)
Am fost angajata cu cim perioada nedeterminata si dupa cateva ... ESab ESab Am fost angajata cu CIM perioada nedeterminata si dupa cateva zile angajatorul mi-a spus sa ma retrag, situatia petrecandu-se in weekend. Nu mi-a dat o ... (vezi toată discuția)